«Облікованим» військовим простіше отримати статус учасника бойових дій (відео)

Добровольці виконують на війні таку ж роботу, як і кадрові військові.

Про це під час он-лайн інтернет-відеомосту між Львовом і Дніпропетровськом на тему: «Як і хто використовує добровольчі формування для зони АТО?» заявив офіцер західного регіонального медіа-центру Міноборони України, підполковник Володимир Скоростецький, повідомляє Львівський прес-клубі.

- Добровольчі батальйони в одній упряжці зі ЗСУ тягнуть всі складнощі  цієї війни. І особисто моя позиція, як офіцера, ці хлопці, які героїчно воюють, повинні отримати той статус, який вони чесно заслужили і який їм належить по праву, - каже він.

Проте, як кадровий військовий, підполковник вважає, що без певного обліку і без документації дуже важко буде це зробити.
- У ЗСУ все це починається з того, що у підрозділах проводиться документальний облік особового складу. Є списки військових частин, є бойові накази про те, в яких операціях беруть участь ті чи інші підрозділи, чим вони займаються в той чи інший проміжок часу. Потім це складається в загальну картину і є підставою для отримання військовослужбовцем статусу учасника бойових дій. Ну і якщо виникають якісь юридичні питання, то ці документи є підставою для розгляду у суді, - каже підполковник Скоростецький.

Тому, на його думку, якщо добровольчі батальйони не ввійдуть до тієї чи іншої силової структури держави, зробити це буде важче.

Його колега з Дніпропетровська, Аркадій Радківський, який уже отримав посвідчення учасника бойових дій (АТО), вважає, що робити це треба.
- У військових частинах ця процедура обтяжена значною кількістю паперів. На кожного військовослужбовця потрібна неймовірна кількість паперів – накази, що він виконував обов’язки в зоні АТО. І вся ця процедура займає певний час. Але цей процес іде, документи відправляються, - каже офіцер Дніпропетровського регіонального медіа-центру МО України, підполковник Радківський

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: