Зеленський оголосив про масштабну реформу ЖКГ

minregion-razrabotal-spravochnik-v-sfere-zhkkh__249885-620x0
Фото з відкритих джерел

У найближчі три роки в Україні пройде реформа ЖКГ, яка коштуватиме країні 300 мільярдів гривень. Йдеться про термомодернізацію житлового фонду та громадських будівель.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час пресконференції.

«Ми продемонструємо серйозні кроки в термомодернізації в наступному році і через рік (…) це буде кілька тисяч багатоповерхівок в найближчі два роки. На цьому прикладі ми покажемо, що такі будинки споживають вдвічі менше газу», — сказав він.

За словами президента, з бюджету виділять по 100 мільярдів гривень на кожен з трьох років. Більше того, необхідно розписати на п’ять років план реалізації зазначеної програми через можливе припинення транзиту газу Росією в 2025 році. Через чотири роки закінчується контракт, і його можуть не продовжити.

Голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко пояснив, що тариф на тепло на 80% складається з вартості газу і лише на 20% з технічного стану всіх механізмів. Більше того, постачальники, розуміючи, що багато мереж перебувають не в кращому стані, закладають гроші на ремонт.

Також Попенко пояснив, що зросла і середня зарплата українців, яка також впливає на вартість двох послуг: водопостачання та водовідведення. Ці дві складові, на думку експерта, зростуть вже на початку 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: