Депутати підтримують проведення патріотичного фестивалю «Сурми звитяги»

Підтримати проведення у 2015 році дитячо-юнацького фестивалю мистецтв «Сурми звитяги» вирішили депутати обласної ради під час засідання постійної комісії з питань освіти і науки, яке відбулось сьогодні, 9 лютого, повідомили у прес-службі ЛОР.

Відповідний лист про фінансову підтримку фестивалю «Сурми звитяги» до обласної ради скерувала однойменна громадська організація. У своєму листі директор ГО «Сурми звитяги» В. Степанишин зазначає: «Дитячо-юнацький фестиваль мистецтв «Сурми звитяги» має на меті широко пропагувати серед дітей та юнацтва кращі зразки мистецьких творів патріотичного спрямування, що розкривають героїчний шлях національно-визвольної боротьби українського народу у ХХ столітті, вивчати пісенну спадщину Українських Січових Стрільців, Української Галицької Армії, Організації Українських Націоналістів, Української Повстанської Армії, сучасної української молодіжної патріотичної пісні , що звучала під час Революції на граніті, на Помаранчевому та Євро-майданах, Революції Гідності».

Як зазначає організатор, у 2015 році відбіркові тури ХVI фестивалю будуть проходити у містах, районах, областях України та громадах діаспори у період 14 – 31 жовтня, обласний фінальний тур проходитиме у Львові 16 – 17 листопада, Гала-концерт переможців та гостей фестивалю відбудеться у Львові 1 грудня 2015 року.

За оцінкою організаторів, цього року у фестивалі візьмуть участь понад 12 тисяч талановитих дітей. Бюджет фестивалю «Сурми звитяги» у 2015 році становить 350 тис. грн.

Зважаючи на престиж фестивалю в Україні та за її межами, а також важливість патріотичного виховання українських дітей та молоді, комісія з питань освіти та науки висловила підтримку організаторам та скерувала їхнього листа на розгляд бюджетної комісії обласної ради з проханням вишукати кошти для фінансування патріотичного фестивалю у 2015 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: