Тисячний натовп у Львові вшанував загиблих Героїв Небесної сотні (відео)

Сьогодні, 20 лютого, на площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку в Львові відбулося народне віче під гаслом «Майдан: боротьба за незалежність триває» пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Про це з місця події повідомив кореспондент Дивись.info.

На площі перед пам’ятником зібралося близько тисячі львів’ян. Люди вшанували загиблих Героїв Небесної Сотні та воїнів АТО хвилиною мовчання. Після цього представники духовенства провели молебень.

Далі хор Львівської національної музичної академії ім. М. В. Лисенка виконав пісню, яка стала символічним гімном Революції Гідності, «Пливе кача по Тисині».

Також під час віча свої вірші, присвячені трагічним подіям в Україні, зачитали відомі письменники Богдан Стельмах та Роман Лубківський.

Як зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка «російський терорист не зупиниться ні на Донбасі, ні на Київщині, ні, навіть на Львівщині, його може зупинити тільки український солдат». Він додав, що наше покоління народило таких героїв.

«Ми зібралися тут сьогодні дати слово продовжити боротьбу, не піддаватися жодним провокаціям і бути єдиними. Маємо дати нині обітницю не зрадити тих людей, які загинули, вистояти і перемогти», – зауважив голова Львівської облради Петро Колодій.

Своєю чергою секретар Львівської міської ради Василь Павлюк наголосив на тому, що потрібно завжди пам’ятати про загиблих, але водночас молитися за живих героїв, які нині продовжують боротьбу за Україну на Донбасі.

Фото Varta1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: