У Дрогобичі відбудеться гей-парад?

Повідомлення про те, що у Дрогобичі 25 травня пройде гей-парад, може здатися жартом. Тим не менше, редакцію ТІТ про це сповістило джерело з дрогобицької міліції.

У телефонному повідомленні не йшлося про зареєстровану у нашому місті акцію людей нетрадиційної орієнтації, а лише припущення, що така ініціатива може бути, оскільки 25 травня гей-парад пройде у Києві.

До того ж, повідомило джерело з міліції, декілька людей зі збоченими поглядами на кохання уже виходили зі своїми гаслами минулого року – щось покричали про “права людини” й розбіглися.

Тому, кажуть дрогобицькі правоохоронці, є побоювання, що ця група може проявити такий намір і цього року. Оскільки, в українському суспільстві посилилося несприйняття содомського гріха на противагу розгулу збоченців у Європі, то в дрогобицькій міліції побоюються насилля щодо активістів ЛГБТ-руху у разі проведення ними акції.

Інформацію про реєстрацію акції дрогобицьких геїв не підтвердили й у міській раді. Там сказали, що такої ініціативи не надходило і навряд чи вона буде. Якщо у місті набереться стільки людей нетрадиційної орієнтації, щоб провести акцію, то, скоріш за все, вони це зроблять стихійно.

А в громадських організаціях, які виступають проти прийняття аморальних законів в Україні, у тому числі й тих, що стосуються легалізації вимог людей нетрадиційної орієнтації, кажуть, що про гей-парад у Дрогобичі вперше чують. Активісти громадських об’єднань “Голос Господній”, “Молодь за здорове життя”, “Еффата” та інших, висловили думку, що саме повідомлення про можливість проведення у Дрогобичі гей-параду здеморалізує людей. У згаданих громадських організаціях закликають все ж не вдаватися до насилля – цим людям може допомогти лише наша молитва, кажуть там. Разом з тим, противники гей-парадів закликають владу Дрогобича та правоохоронців перевірити законність проведення аморальних заходів у місті, яке має примножувати здорові українські християнські традиції, а не збочення.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: