На Львівщині через незаконну врізку в нафтопровід сталося забруднення річки

На Львівщині внаслідок несанкціонованої врізки в продуктопровід держпідприємства «ПрикарпатЗахідтранс», стався витік дизельного палива, частина якого потрапила в річку Струга.

Про це повідомили у департаменті цивільного захисту Львівської ОДА.

7 грудня надійшло повідомлення про виявлення масляних плям райдужного кольору в річці Струга поблизу села Бучали Городоцького району.
Встановлено, що 6 грудня, біля села Переможне Городоцького району, невідомі зловмисники здійснили несанкціоновану врізку до труби магістральної лінії продуктопроводу на 176 км ДП «ПрикарпатЗахідтранс».

У результаті пошкодження труби стався розлив дизпалива за межі охоронної зони і частина палива, через ґрунтові води, потрапила до річки Струга. На річці виявлено плями райдужного кольору діаметром від 5 до 20 см на відстані одна від одної 10-20 метрів. Загальна площа – встановлюється.
Аварія ліквідована, зараз продуктопровід працює в звичайному режимі. На місці працювала бригада «ПрикарпатЗахідтранс» та фахівці СЕС, екологічної інспекції, ДСНС, представники місцевих органів влади та поліції.
Проводиться дослідча перевірка.
Довідка. Струга – річка у межах Городоцького району Львівської області; права притока річки Верещиця (басейн Дніпра). Довжина Струги – 16 км, площа басейну – 37,2 кв. км.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: