У Державному природознавчому музеї пройшов «День для музейників»

13 лютого питання стратегії розвитку музеїв об’єднало під дахом Державного природознавчого музею 112 музейних працівників, представників громадських організацій та студентів, про це кореспондента Дивись.Інфо повідомили в прес-центрі Львівської міської ради.

Учасники прослухали лекцію Євгена Глібовицького, засновника компанії  Pro.mova, яка працювала з командою музею над формуванням стратегії сталого розвитку. Лекція розпочалась з опису загального контексту трансформацій, в якому зараз перебуває Україна і завершилась обговоренням ролі у цьому процесі громадських організацій та музеїв зокрема.

У другій частині зустрічі керівник проекту «Природничий музей: від теорії еволюції життя до практики живого музею» Наталія Дзюбенко представила результати І року роботи в рамках проекту.

Детально було обговорено основні напрямки роботи за 2013 рік – розробка стратегії діяльності музею, створення основної експозиції і нового веб-порталу музею, формування і залучення аудиторії, освіта для музейних працівників, створення благодійного фонду і підготовка технічного стану приміщень для прийому відвідувачів.

Андрій Бокотей (ДПМ НАНУ) та Вікторія Бриндза презентували робочу версію стратегії діяльності музею на 10 років, робота над якою велася впродовж року музейними працівниками та компанією Pro.mova.

Подія відбулася в рамках проекту «Природничий музей: від теорії еволюції життя до практики живого музею» за підтримки програми «Динамічний музей» Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: