У прокуратурі розповіли нові деталі розслідування підриву гранати на Меморіалі Орлят

IMG_1648

Про це прокурор Львівської області Юрій Квятківський повідомив під час інтерв'ю журналістам Дивись.info.

Як розповів прокурор, коли відповідав на запитання розслідувань махінацій митників з системою "Інспектор" для ввезення нерозмитнених авто в Україну.

Юрій Квятківський описав, як відбувається схема махінації на митниці. «В’їжджає до України громадянин Польщі під умовним прізвищем «Петров» та ввозить автомобіль. Працівник митниці заходить в базу, бачить, що чоловік ввіз уже десять транспортних засобів і  більше не має права ввозити ще, - повідомив прокурор. -  І тут головне. Митник вступає у злочинну змову і вказує прізвище «Петровський». Такої людини нема, автомобіль нібито не ввозився, а відтак в’їзд вільний. Згодом правоохоронець повинен би був повернутись і ввести правильні ініціали і написати рапорт про те, що були порушення при документуванні. Проте, він цього не робить. Схожі ситуації, на жаль, маємо на різних митницях Львівщини».

Водночас, одне із розслідувань стосується автомобіля, який фігурує також і в справі підриву гранати на Меморіалі Орлят. «Приклад з кримінального провадження – підрив гранати на Меморіалі Орлят, - розповів Юрій Квятківський. - Встановлено, що до цього злочину причетний автомобіль, який по базі даних більше місяця вивезений за кордон, а по факту знаходиться в Україні. Ми знайдемо цього митника, який поставив свій підпис під цими документами і притягнемо до відповідальності».

Повне інтерв'ю з прокурором Львівської області щодо розслідування резонансних злочинів читайте тут.

Нагадаємо, що 1 квітня у Львові Службою безпеки України проведено спецоперацію, в результаті якої затримані двоє підозрюваних у підриві гранати на Меморіалі Орлят. Детальніше про це читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: