Канада відкликає з Куби сім'ї дипломатів через «незвичайні симптоми»

4155621
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо

Міністерство закордонних справ Канади повідомило, що відкликає сім'ї дипломатичного персоналу на Кубі, оскільки вивчає «незвичайні симптоми, пов'язані зі здоров'ям», на які скаржаться співробітники посольства в Гавані.

Міністерство закордонних справ Канади повідомило, що відкликає сім'ї дипломатичного персоналу на Кубі, оскільки вивчає «незвичайні симптоми, пов'язані зі здоров'ям», на які скаржаться співробітники посольства в Гавані, передає Радіо Свобода.

16 квітня Global Affairs Canada повідомила, що існує «незрозуміла ситуація» щодо причин таємничих симптомів, виявлених у 10 осіб, розміщених на Кубі.

Подружжя, діти і батьки дипломатів, які зараз перебувають на Кубі, залишають країну, йдеться в заяві.

Американські дипломати, які перебувають на Кубі, повідомляли про подібні симптоми, починаючи з 2016 року, коли Вашингтон виявив вплив ультразвукових пристроїв стосовно дипломатів. Колишній державний держсекретар США Рекс Тіллерсон сказав, що симптоми були результатом «цілеспрямованих атак», але не уточнював, хто може бути відповідальним за них.

Куба заперечує участь в будь-якій шкідливій ​​діяльності або стверджує, що їй не відомо про неї. За словами кубинського уряду, власне дослідження хвороб не виявило того, що люди були навмисно отруєно. Канада повідомила 16 квітня, що американські і канадські фахівці, які вивчали постраждалих канадців, висловили побоювання з приводу «нового типу можливої ​​черепно-мозкової травми».

«Для кращого розуміння необхідні додаткові дослідження. Причина залишається невідомою, але, можливо, вона була створена людиною», - йдеться в заяві. У заяві наголошується, що тестування якості води та повітря поки не виявило можливого пояснення симптомів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: