Львів’яни поважного віку відкрили для себе світ віртуальної реальності (фото)

photo_2018-06-20_20-20-58

Для львів'ян поважного віку у рамках соціального проекту «Сиві і щасливі», який показує, що життя літніх людей може бути активним й різноманітним, провели екскурсію віртуальною реальністю.

Для львів'ян поважного віку у рамках соціального проекту «Сиві і щасливі», який показує, що життя літніх людей може бути активним й різноманітним, провели екскурсію віртуальною реальністю.

Як повідомляють організатори, віртуальна реальність (Virtual reality – VR) дає змогу фізично лишатись на одному місці, а за допомогою комп’ютерної програми і VR-окулярів, що створюють нові зорові й звукові відчуття, опинятись в іншій «реальності».

VR-екскурсія перевершила всі очікування бабусь. Вони змогли насолодитись виглядом гірських пейзажів, прогулятись затишним дерев’яним будиночком, половити метеликів й пташків.

Пуститись у віртуальну мандрівку старші панянки змогли на факультеті прикладних наук Українського католицького університету.

Відгуки VR-мандрівниць:

Надія Прач:

«Одразу хочу сказати, що це мій перший досвід подорожування у віртуальній реальності, і мені дуже сподобалося. Навіть мої онуки такого не пробували! Хоча, знаєте, все нове насторожує. Я бачила гірський пейзаж, гарний будинок, мала можливість походити затишними кімнатами. Віртуальний світ набагато кращий, ніж наш реальний – умови там кращі (сміється). Маю таке враження ніби побувала в горах.  Ви передайте тим хлопчикам, які пишуть ці програми, щоб зробили прогулянку горами. Щоб була можливість пройтися по стежинці, підійти до водоспаду».

Валентина Світлицька:

«Я дуже часто буваю на різних екскурсіях, але сьогоднішній досвід – надзвичайний. Це для мене було дуже неочікувано – лишатись в університетській аудиторії і водночас бачити навколо себе гори. Особливо вразило те, що можна було підійти до всього дуже близько і розглядати. Зазвичай, я намагаюсь слідкувати за усім новим, але й не могла подумати, що зможу спробувати таку цікавинку».

Заїра Гой:

«В мене тато грузин, і довгий час я жила в Грузії. VR-екскурсія – це щось! Я сьогодні бачила гори, метеликів, пташок – хотілося до всього доторкнутись (сміється). Я ж не знала, що все так буде. Думала, сядемо телевізор дивитись. А воно все інакше виявилось. Відчуваєш, ніби знаходишся в цьому просторі.

Хотіла б ще спробувати! Гори я вже бачила, хотілося б ще море, водоспад».

Нона Ільяшенко:

«Знаєте, я страшенно люблю гори, і коли я бачила ці гори біля себе і ці кам’яні валуни піді мною – неймовірно! Дуже приємне враження. Я раніше часто ходила в гори, була на Кавказьких, Кримських. Я ще й  спортсменка, займалась орієнтуванням на місцевості, тому в цій VR-подорожі я просто була в своїй стихії. В мене до того коліна боліли, а тут, після такої «мандрівки», мені аж легше стало ходити».

Галина Арбузова:

«Якщо чесно, я спочатку не докінця розуміла як це все відбуватиметься. Думала може це буде щось на кшталт 3D окулярів. Проте наша віртуальна екскурсія – це ще краще. Все дуже сподобалось. Коли б ще я пішла в гори і побачила б таку красу? Чудово, що тепер є така можливість. Звичайно хотілося б ще у таку «мандрівку» – побачити море, або озеро. Влітку завжди хочеться до води. Якщо ноги дозволять, буду ще приходити».

Нагадаємо, що «Сиві і щасливі» –  це спільний проект Львівського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) (ЛМТЦ) і агенції публічних комунікацій Perfect PR.

ЛМТЦ займається організацією активного дозвілля для львів’ян поважного віку.

Проект «Сиві і щасливі» покликаний показати суспільству, що життя людей поважного віку може бути якісним, веселим та цікавим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: