Верховна Рада та Європарламент ратифікували Угоду про асоціацію

Верховна Рада ратифікувала Угоду про асоціацію України з ЄС

За відповідний документ проголосувало 355 народних депутатів, пише Еспресо.TV.

Документ синхронно затвердили народні депутати України, а також їхні колеги із Європарламенту.

Синхронне голосування проходило в режимі телемосту.

"Вперше в історії нашого континенту мільйони людей повстали на боротьбу за право жити в європейській  спільноті. Унікальну можливіть надає УА. Її ратифікація відкриває шлях до всебічного  реформування України за европейськими ціностіми. Сьогодні Угода буде  одночасно ратифікована з ЄС. Цією угодою держава підкреслює свій вибір на користь майбутнього членства в ЄС", - заявив перед голосуванням Олександр Турчинов.

"Голосування за сьогоднішню ратифікацію  є цивілізаційним  вибором українців. Ми виправимо помилку , яка зроблена 350 років тому -  Украина це Європа і там сказав і зроби український народ. Під ціє угодою стоїть підпис всієї України і прикро, що вона скріплена кров'ю. Така плата за свободу за демократію і незалежність. Так зараз наші вояки  боряться на українську незалежність і цілісність держави. Підписання угоди і її ратифікації - це перший крок, це тільки початок великого європейсьткого шляху", - зазначив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, за словами Петра Порошенка, ніколи Європарламент не ухвалювавза такий короткий термін не проводив так швидко підготовку до ратифікації Угоди про асоціацію. Шульц (Мартін Шульц – глава Європарламенту – ред.) організував все протягом двох тижнів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: