Львів'янин став заступником генпрокурора

Трепак

Генпрокурор Руслан Рябошапка призначив Віктора Трепака на посаду заступника генерального прокурора, йдеться на сайті Генпрокуратури.

Генпрокурор Руслан Рябошапка призначив Віктора Трепака на посаду заступника генерального прокурора, йдеться на сайті Генпрокуратури.

«Генеральний прокурор Руслан Рябошапка 8 жовтня 2019 року підписав наказ про призначення Віктора Трепака заступником генерального прокурора», - йдеться у повідомленні.

Сам Трепак так прокоментував своє призначення. «Мене призначено на посаду заступника Генерального прокурора. Розглядаю нову посаду як унікальну можливість реалізувати свій потенціал з найбільшим ефектом для тієї справи, якою займався впродовж останніх майже двадцяти років. Наразі йде формування нової правоохоронної системи України, у якій прокуратура відіграватиме ключову роль.

Безперечно, власне прокурорська діяльність для мене є новою. Але думаю освоїти її максимально швидко, з урахуванням того, що моя попередня діяльність у правоохоронній сфері була безпосередньо пов'язана у тому числі з діяльністю прокуратури», - йдеться в дописі.

Віктор Трепак у 1997 році закінчив Львівський державний університет імені Івана Франка, а у 2002 році - Львівський інститут внутрішніх справ при Національній академії внутрішніх справ України за спеціальністю «правознавство».

З 2000 року був призваний на військову службу в органи Служби безпеки України, де проходив її на оперативних і керівних посадах.

З липня 2016 року по 31 серпня 2018 року - професор кафедри Національної академії Служби безпеки України, а з 1 вересня 2018 року по жовтень 2019 року - доцент кафедри кримінального права і кримінології Львівського національного університету імені Івана Франка.

Як повідомляла «Українська правда»  Трепака спершу мали призначити прокурором відділу, а потім заступником генпрокурора.

Про те, що Трепак планує працювати у ГПУ, свідчить і його декларація кандидата на посаду, подана до НАЗК. У ній вказано, що Трепак претендує на посаду прокурора відділу ГПУ.

Згідно з декларацією, Трепак володіє четвертиною майже 100-метрової квартири у Києві. Також на нього зареєстрований об'єкт незавершеного будівництва (літня тераса) на Львівщині та карабін Blaser R8.

Автомобілів Трепак не має, але користується Toyota Land Cruiser 120 PR 2009 року випуску, власником якої зазначений Михайло Бугай.

Водночас дружина Трепака має чимало нерухомості. Зокрема, квартиру на 65,5 кв.м у Львові, будинок на  245,9 кв.м у Сокільниках Львівської області, 25% у київській квартирі на 99,1 (двома іншими четвертинами володіють два сини Трепака) та чотирма земельними ділянками на Львівщині (площею 1165 кв.м, 850 кв.м, 1000 кв. м та 892 кв.м).

Також їй належать дві не прийняті в експлуатацію господарські будівлі (на 108,6 кв. м і 77,2 кв.м) та дровітня (18 кв.м) у Сокільниках.

Трепак за минулий рік заробив понад 3 мільйони гривень (з них 2,98 мільйона – дохід від підприємницької діяльності та близько 37 тисяч гривень – зарплата в академії СБУ і Львівському національному університеті ім. Франка та 147 тисяч гривень процентів).

Дружина заробила близько 1 мільйона гривень( 940 тисяч від заняття підприємницькою діяльністю та 18 тисяч зарплати у ЛНУ ім. Івана Франка).

Трепак тримає у банку понад 1,5 мільйона гривень , 18 тисяч євро та 25 тисяч доларів та готівкою 58 тисяч доларів, 47 тисяч євро та 300 тисяч гривень.

Його дружина близько тисячі гривень та 175 доларів.

У липні 2015 року уродженець Львівщини призначений першим заступником глави СБУ. Однак на цій посаді Віктор Трепак пропрацював недовго. У квітні 2016 року він за власним бажанням звільнився зі служби. Свою відставку Трепак пояснив неможливістю боротьби з корупцією при генеральному прокурорі Шокіні. На думку спецслужбіста головний прокурор країни покривав всіх корупціонерів свого відомства.

У січні 2019 року Віктор Трепак оголосив про своє входження в команду кандидата в президенти України Анатолія Гриценка. Тоді ж претендент на найвищу державну посаду заявив, що в разі свого обрання готовий призначити Трепака головою СБУ.

Віктор Трепак брав участь в декількох гучних справах. Він керував операцією з затримання «судді-колядника» романа Зварича в 2008 році, керував операцією з затримання генерала Пукача, засудженого до довічного ув'язнення в справі вбивства Гонгадзе, а також затримував так званих «діамантових прокурорів» Шапакіна і Корнійця. У 2016 році Трепак заявляв, що передав до НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів низці колишніх та нинішніх високопосадовців.

Затримував Зварича, Пукача і діаматнтових прокурорів.

У 2016 році Трепак заявляв, що передав до НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів низці колишніх та нинішніх високопосадовців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: