Кабмін оголосив конкурс корисних проектів з призом 3,5 мільйона гривень

thumbnail-tw-20200213115134-9739

Мінціфри оголосило четвертий цикл конкурсу Open Data Challenge. Учасники повинні створити корисний для України проект.

Міністерство цифровий трансформації оголосило національний конкурс IT-проектів на основі відкритих даних. Це буде наймасштабніший цикл Open Data Challenge з призовим фондом в 3,5 млн грн, повідомив міністр цифровий трансформації України Михайло Федоров в Facebook.

Організатори відберуть 20 команд, які повинні будуть розробити корисний для України проект, який використовує відкриті державні дані. Вперше на Open Data Challenge учасники зможуть отримати доступ до ще не відкритими даними, якщо вони перераховані в Постанові №835. Допомагати відкрити таку інформацію будуть Data Angels (керівники цифровий трансформації відповідних міністерств і міст).

Окремим призом на Open Data Challenge буде відзначений проект з найбільшим антикорупційним впливом. Також на конкурсі буде суперприз 1,5 млн грн за розробку нових функцій для вже існуючих продуктів фіналістів конкурсу 2017-2019 років.

Заявки на участь можна подавати до 25 березня. Відібрані команди продемонструють потенціал своїх проектів під час півфіналу 25-26 квітня. З 4 травня стартує період повної розробки, а фінальні демо-версії учасники представлять у вересні.

Open Data Challenge - міжнародний формат конкурсу для проектів на основі відкритих даних, створений Open Data Institute (Лондон), міжнародною організацією, що займається пропагандою відкритих даних в світі. Кошти на український етап виділяють донори - USAID і UK aid в рамках нашого проекту «Прозорість та підзвітність в державному управлінні та послуги / ТАРАЅ». Досягненням Open Data Challenge в Україні за 3 циклу конкурсу є спільнота з 14 команд-переможців і 40 команд-фіналістів.

Data Angels - це Chief digital transformation officers відповідних Міністерств і міст, спеціально залучені до Open Data Challenge для адвокування відкриття необхідних даних і менторства стартапів з питань використання даних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: