Уряд полегшив оплату паркування і заборонив паркомісця на тротуарах

77

Кабмін на засіданні 31 березня схвалив проєкт постанови, якою дозволить сплачувати за паркування у платіжних терміналах або банківських автоматах, а також надав більше автономії місцевим органам самоврядування та заборонив паркомісця на тротуарах.

Про це йдеться у документах до засідання, - пише «Економічна правда».

«Органи місцевого самоврядування зможуть «на місцях» встановлювати додаткові вимоги до обладнання майданчиків для паркування, зокрема щодо створення зарядної інфраструктури для електрокарів.

Також місцева влада зможе визначати способи і порядок оплати вартості послуг при впровадженні автоматизованої системи контролю оплати вартості послуг з паркування. Таким чином, з урахуванням попит та фактичну наявність паркомісць, місцева влада зможе контролювати навантаження на дорожню мережу.

Крім того у місцевого самоврядування буде можливість визначати посадових осіб виконавчого комітету інспекторами з паркування, які контролюватимуть виконання зазначених правил.

Постановою також запроваджується можливість сплачувати за паркування у платіжних терміналах, банківських автоматах, комплексах самообслуговування. Ці способи додаються до звичної оплати смартфоном. Цією ж постановою уряд заборонив обладнання паркувальних майданчиків на тротуарах, обладнувати майданчики на проїзній частині дороги мають право виключно оператори. Інша зміна – з 7,5 до 6 метрів зменшать вимогу щодо ширини вулиці для розміщення майданчиків для паркування», - пише ЕП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: