«Вже подали заявки на участь 504 учні», - Наталя Шаховська про ІТ Олімпіаду

Міську Олімпіаду з ІТ Львівська міська рада проводить спільно з НУ «Львівська політехніка» та з залученням ІТ-кластеру. Стартує міська учнівська Олімпіада з інформаційних технологій «Lviv CSIT» 19 жовтня.

«Стратегічним напрямком розвитку міста вибрана економіка знань, яка не може втілюватись без сучасних технологій. Для учнів потрібно створювати умови розвитку знань у ІТ сфері. Тому міська рада спільно з НУ «Львівська політехніка» започаткували такий проект, до якого ми намагаємось долучати провідні ІТ-компанії Львова, які також є головними спонсорами призового фонду змагань.

Найкращі учні, які вкладають багато часу та сил у вивчення та опанування сучасних технологічних процесів, мають бути відповідно оцінені. Фіналісти та переможці олімпіади будуть мати можливість стажуватись та працювати у львівських інформаційно-технологічних компаніях», - розповів Олег Березюк, директор департаменту гуманітарної політики ЛМР.

«Теперішні діти зацікавлені у використанні інформаційних технологій, і чим швидше ми залучимо їх до навчання і пояснимо, що саме розум є найціннішим скарбом для людини та покажемо, що з допомогою ІТ можливо заробляти гроші, тим кращий результат ми матимемо.

Ми завжди працює зі школами над проведенням конкурсів і олімпіад для дітей та намагаємося показати, як треба вчитись та що це в подальшому дасть дітям. Завдяки нашим технічним можливостям, організаційним можливостям міської ради та грошовим вливанням ІТ-кластеру, маємо змогу продемонструють дітям наскільки важливо розвиватись та володіти інформаційними технологіями», - розповіла Наталя Шаховська, декан базової освіти Інституту комп’ютерних наук.

«Дуже тішить той факт, що від початку реєстрації на олімпіаду, 14 жовтня, вже подали заявки на участь 504 учні. Це показує, що діти хочуть вчитись та розвиватись», - додала Наталя Шаховська, декан базової освіти Інституту комп’ютерних наук.

 

Ярослав Альохін

Теги:  Олімпіада, Шаховська, Березюк

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: