Львів попрощався з Кирилом Андреєнком

Сьогодні Львів попрощався з Кирилом Андреєнком. Військовий загинув 29 липня під час проведення спеціальної операції в зоні проведення АТО. Поховали Кирила у Львові на Личаківському цвинтарі на полі почесних поховань №76. Кирило Андреєнко був командиром групи спеціального призначення роти спеціального призначення загону спеціального призначення з окремого полку спеціального призначення сухопутних військ Збройних сил України, повідомила прес-служба ЛМР.

«Кожного тижня ми ховаємо наших Героїв. Як правило, ми ховаємо кращих. Вони приймають кулі на свої груди, захищаючи нас з вами, приймаючи смерть, щоб ми жили. Ми в неоплатному завжди будемо боргу. Кирило багато міг в житті зробити добрих справ. Ми повинні робити те, що він би міг зробити. Ми повинні бути разом з родиною. Вже нема сліз. Це є війна. І ніхто з нас не знає, що чекає нас завтра. Але на нашій стороні правда, бо це наша земля. А правда – це Бог. Я складаю велику шану вдячності і співчуття. Ми мусимо бути разом, бо тільки разом ми переможемо. Слава новітньому Герою України Кирилу! Слава Україні!», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

«Важко, боляче, не справедливо, коли батьки хоронять дітей. Сьогодні ми проводжаємо в останню путь Кирила. Я роблю батькам низький уклін за виховання цього офіцера, який сьогодні став Героєм. Біль вашої втрати – також і наша біль. Викладацький склад знає Кирила як розумного, толкового і дисциплінованого курсанта. По відгуках від його бойових побратимів ми знаємо, що це був справжній офіцер. На жаль, у життя нема правил. Сьогодні з життя йдуть найкращі. Кирило став на захист своєї батьківщини, своїх рідних, близьких і друзів, кожного з нас. Ми йому за це вдячні. Цей подвиг є зразком відваги та виховання майбутніх захисників батьківщини. Я, як начальник Академії сухопутних військ, звертаютсь до міністра оборони, навчальній роті, де проходив навчання курсант Андреєнко, присвоїти почесне звання імені капітана Андреєнка», - зазначив генерал-лейтенант Павло Ткачук, начальник Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Довідка

Кирило Андреєнко – випускник Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного 2011 року за спеціалізацією «Управління діями підрозділів військової розвідки та спеціального призначення».

Народився 06.05.1988 року в м. Чита, Росія.

Призваний через Красногвардійсько-Кіровський ОРВК м. Дніпропетровськ.

Закінчив Академію з дипломом з відзнакою та золотою медаллю.

Наказом Міністра оборони України від 18.06.2011 року № 588 призначений на посаду командира групи спеціального призначення роти спеціального призначення загону спеціального призначення з окремого полку спеціального призначення сухопутних військ Збройних сил України (А0680 м. Кіровоград).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: