Соціально незахищені львів’яни стануть театральними акторами

Незабаром у Львові розпочнеться робота над спільним проектом управління культури ЛМР, Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки, ГО «Народна допомога», Інституту екуменічних студій Українського католицького університету та  Фундації "JUTROPERA" (Польща) з циклу "Голос виключених": постановка вистави "У пошуках короля Ліра" Верді, акторами в якій є представники соціально незахищених груп населення повідомили у прес-службі ЛМР

«У рамках міжнародної діяльності Фундація "JUTROPERA" планує реалізувати цей проект у Львові. В українських реаліях, окрім перелічених соціально виключених груп населення, до вистави будуть залучені учасники АТО.

Робота над постановкою вистави "У пошуках короля Ліра" Верді відбуватиметься у кілька етапів і завершиться прем'єрою у грудні 2015 року у Львові та грудні 2016 року у Вроцлаві», - зазначають організатори.

Перший етап проекту має на меті залучити групу волонтерів (15-20 осіб), які пройдуть навчання, щоб в майбутньому стати тренерами та працювати із підопічними та координувати проект у Львові.

Навчання буде відбуватися з 2 до 7 лютого з 14.00 до 16.00 год. в головному корпусі УКУ (вул. І. Свєнціцького, 17).

Усі зацікавлені в цьому проекті зможуть взяти участь у презентаційному семінарі та детальніше ознайомитися із проектом та умовами участі у ньому.

Семінар відбудеться 2 лютого о 14.00 год в Львівській Медіатеці (вул. Мулярська, 2а).

Для участі в проекті не потрібні навики акторської майстерності! 

Довідка

Фундація "JUTROPERA", Польща:

Фундація заснована у 2009 році при Великому театрі в Познані, та впродовж 2009-2012 років реалізувала ряд освітніх заходів на теренах Великопольського воєводства. На даний час Фундація працює над двома основними напрямками. Перший - це реалізація програми підготовки "Європейська столиця культури Вроцлав-2016". Іншим важливим напрямком діяльності є міжнародна діяльність, яка включає проведення тренінгів та виступів за межами країни, з особливим акцентом на Латинську Америку.

Цикл "Голос виключених":

Авторська вистава Міхала Знанецького "У пошуках короля Ліра: Верді", яка реалізовувалася Фундацією впродовж 2013 року у Вроцлаві, відкрила цикл "Голос виключених" з метою залучення до світу музики і театру людей, які, як правило, мають обмежений доступ до мистецтва.

Прем'єра вистави відбулася у липні 2013 року у Вроцлаві. Крім професійних зірок опери та театру акторами стали також і люди похилого віку, мешканці будинків соціальної опіки, що належать до Міського центру соціальних послуг у Вроцлаві.

Завдяки участі літніх людей у проекті, вистава переосмислюється, посилюється справжні життєвий досвід і емоції кожного учасника, які стають частиною постановки.

Протягом наступних років будуть створюватись нові вистави, в яких поряд з відомими артистами виступатимуть представники різних соціально виключених груп . В творчому доробку Міхала Знанецького більш ніж двадцять років співпраці з такими уразливими групами, як мешканці хоспісів, в'язниць, психіатричних лікарень та сиротинців, за що митець неодноразово отримував нагороди на визнання.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: