Фото вибуху біля будинку Садового

Пізно ввечері у четвер, 29 жовтня, приблизно о 22:45 в будинок мера Львова Андрія Садового кинули гранату РГД. Злочинця під час спроби втечі затримали на місці правоохоронці, які здійснювали чергування поруч. Граната влучила в стіну будинку та перебила силовий кабель. В момент вибуху в будинку перебувала вся сім'я Садового - дружина, п'ятеро дітей та мама дружини. Ніхто з родини мера Львова не постраждав, пише Західнет

Злочинець після затримання назвався Олександром Гживінським та сказав, що служив в батальйоні "Айдар". При ньому виявлено ще три гранати РГД та тротил.

Затриманий зізнався, що кинув гранату та заявив, що зробив це з метою протесту проти «власть імущих». При цьому додав, що «не має нічого особисто проти Садового, але вважайте, що це такий протест».

На місці працюють правоохоронці та вибухотехніки.

Станом на 00:10 п`ятниці Олександра Гживінського представники правоохоронних органів уже вивезли з місця нападу.

Нагадаємо, це вже третій напад на будинок міського голови Львова. 26 липня 2014 року невідомий обстріляв будинок з гранатомета. Схожий надад стався і 26 груднятого ж року. В обох випадках причетних до цих злочинів правоохоронцям виявити не вдалося, хоча про особистий контроль над розслідуванням заявляв навіть перзидент Петро Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: