Олімпійську збірну Росії можуть не допустити на Ігри в Ріо

Якщо звинувачення у систематичному вживанні допінгу в російському спорті будуть доведені, це підніме проблему допінгу на новий, «шокуючий» рівень, заявив глава Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах.

Про це інформує BBC.

Наслідками можуть стати жорсткі фінансові санкції, а також дискваліфікація спортсменів і національних спортивних федерацій, попередив Бах.

Він також застеріг, що розслідування Всесвітнього антидопінгового агентства щодо тестування під час ігор у Сочі може «значною мірою» вплинути на те, чи дозволять атлетам Росії брати участь в Іграх у Ріо.

Днями міністр спорту Росії Віталій Мутко вибачився за допінг-скандал, в результаті якого російських легкоатлетів можуть не допустити до участі в Іграх у серпні цього року.

У статті, опублікованій у британській газеті Sunday Times, Мутко визнає, що «серйозні помилки були допущені керівництвом Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА), а також спортсменами і тренерами, які порушили антидопінгові правила і знехтували принципом чесної гри, настільки фундаментальним для спорту, заради одномоментного успіху».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: