Ми виконали всі вимоги і хочемо безвізовий режим із ЄС вже зараз, — Геращенко

Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко сьогодні у Києві.

Ірина Геращенко наголосила, що Україна виконала всі вимоги Європейського Союзу, передбачені планом візової лібералізації, і очікує надання їй безвізового режиму вже зараз. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Коли сьогодні нам намагаються нав'язати, що питання безвізового режиму може бути прив'язане до питання прийняття нового протоколу, який дасть можливість заблокувати безвізовий режим у разі нових міграційних викликів, я хочу сказати, чи є це відповідальною позицією наших партнерів? — заявила Геращенко. — Ми виконали план дій щодо візової лібералізації повністю. Ми формально виконали цей план, там немає жодного невиконаного пункту, і тому ми зараз очікуємо відповідальної і чесної політики і позиції наших партнерів, які повинні нам дати безвізовий режим вже сьогодні, вже зараз, не відкладаючи це на завтра».

За її словами, ЄС також не має пов'язувати надання безвізового режиму Україні з його наданням іншим країнам або рішенням міграційних ризиків.

Ірина Геращенко вважає, що ЄС також повинен вчитися на власних помилках, як, наприклад, рішення Франції і Німеччини в 2008 році заблокувати підписання плану дій щодо членства в НАТО створило передумови до агресії Росії.

Блог професора Ігоря Тодорова щодо того, коли українцям очікувати європейського безвізу, читайте тут. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: