Вселенський Патріарх може стати більш активним в українському напрямку, – Євстратій Зоря

Головний підсумок Собору на Криті – це не створення перешкод для подальшого визнання Помісної Православної Церкви в Україні.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав прес-секретар УПЦ КП Євстратій Зоря.

«Чути голоси розчарування: чому Собор не сказав більше про Україну? Тому, що Україна не була на ньому представлена і голос двох архієреїв-українців серед понад двох сотень – не міг бути визначальним. От хіба нас турбує питання «нових земель» Греції? – більшість навіть не знає про що йдеться 🙂 – а грецькі ЗМІ та журналісти три дні поспіль жваво обговорювали саме цю тему. Бо вона їм близька не менше, ніж нам – визнання автокефалії.

Головний підсумок, як для мене, що Собор у своїх рішеннях та заявах не створив ніяких перешкод для подальшого визнання Вселенським Патріархом автокефалії Помісної Православної Церкви в Україні.

Навпаки, судячи з раніше наведених слів Сербського Патріарха та речника Собору архієп. Іова (Гечі), неформальні обговорення українського питання серед членів Собору дають підстави Вселенському Патріарху стати більш активним в українському напрямку», – написав Зоря.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: