Львів’яни презентують українську культуру усьому світові

У рамках виконання обласної програми «Популяризації української мови та культури, історичної свідомості громадян в Україні та за кордоном» цьогоріч заплановано цілу низку заходів у культурно-інформаційних центрах, дипломатичних представництвах України та світі.

Зокрема, йдеться про Австрію, Велику Британію, Грецію, Іспанію, Німеччину, Канаду, США, Польщу, Португалію, Хорватію, Францію, Канаду.

Про це повідомила директор департаменту Христина Береговська.

«Це різноманітні виставки, зокрема сучасного українського мистецтва (перформенс, інсталяція, візуальне аудіо-медіа-мистецтво), персональні виставки митців образотворчого та ужиткового мистецтва, музейні, - розповідає Христина Береговська. - Серед заходів й виступи музичних, хореографічних, театральних колективів, гуртів та окремих виконавців, демонстрація сучасного українського кіно та дитячої анімації, а також презентація літературних творів та тематичні наукові конференції».

Так, цього року у рамках програми вже реалізовано низку проектів. Зокрема, у березні провели «Дні культури Львівщини у Афінах», у травні відбулись «Дні культури Львівщини у Римі». У червні «Дні культури Львівщини» проходили у Відні.

Окрім того, у другій половині 2016 року заплановано провести Дні культури Львівщини в Іспанії, Великобританії, Хорватії, Канаді, Франції та Греції

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: