Російське видавництво хоче присвоїти собі хештег #яНеБоюсьСказати

Російське видавництво ЕКСМО подало заявку на реєстрацію торгової марки #яНеБоюсьСказати без дозволу організаторки флешмобу за цим хештегом – Насті Мельниченко.

Згідно з її повідомленням у Facebook, видавництво нібито планує випустити книгу з реальних історій, опублікованих під цим хештегом. Більше того, у ЕКСМО сподіваються, що авторка хештегу візьме участь в підготовці проекту.

За словами самої Насті, про намір ЕКСМО видати книгу вона дізналася тільки після дзвінка російського журналіста, який звернувся до неї за коментарем. Пост про це в Facebook заблокували, ймовірно, через скарги користувачів або ботів. Екаунт Насті Мельниченко також заблокували на три дні.

5 липня Анастасії Мельниченко запустила у Facebook хештег #яНеБоюсьСказати і поділилась історією, в якій сама стала жертвою насилля. За кілька днів флешмоб набув міжнародних масштабів.

Акція мала на меті показати, що насилля над жінками – це дуже масштабна проблема: з насильством і сексуальними домаганнями за своє життя неодноразово стикаються практично всі жінки. Флешмоб активно підтримали в українському, а потім і в російському інтернеті, хоча відверті зізнання жінок викликали певний резонанс і спротив акції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: