На Тернопільщині ситуація з африканською чумою свиней – загрозлива

Державна надзвичайна протиепізоотична комісія прийняла рішення вважати ситуацію щодо африканською чуми свиней на території Тернопільщини загрозливою.

Про це інформує УНІАН.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні комісії при ТОДА під головуванням заступника голови облдержадміністрації Івана Крисака. «Засідання Комісії є позаплановим, оскільки пов’язане із виявленими випадками АЧС в Рівненській та Волинській областях, що становить пряму загрозу занесення збудника й на територію Тернопільщини», – пояснив Крисак.

Члени комісії рекомендували керівникам та власникам спеціалізованих свиногосподарств забезпечити закритий режим роботи, обладнати перед входом у свинарники дезмати і регулярно заправляти їх дезрозчином, не підтримувати міжгосподарських зв’язків з регіонами, у яких зафіксовані випадки АЧС, не направляти на забійні підприємства свиней у регіони, де реєструвались спалахи АЧС, закупівлю свиней з-за меж області проводити лише після підтвердження епізоотичного благополуччя господарств-постачальників.

Головне управління Держпродспоживслужби в області зобов’язано забезпечити моніторингові дослідження на африканську і класичну чуму свиней у господарствах та дикій фауні.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: