Малайзійський боїнг збитий з землі (відео)

260404

«Боїнг» було збито із ракети 9M3, випущеної із ЗРК «Бук». Цей комплекс було доставлено з території Росії, а потім повернуто туди - прокурор.

Слідчі детально дослідили шлях ракет, який вони пройшли з території Росії до окупованих територій, з яких було зроблено запуск. Слідчим вдалося це зробити, дослідивши відео і фото з соціальних мереж та інших відкритих джерел. «Постріл був зроблений з-під Первомайська. Ми маємо достатньо доказів до того, що ракета була випущена з сільсокогосподарських угідь біля Первомайськ», - прокурор.

anna holligan «І Росія, і Україна надали знімки з радарів. Записані переговори диспетчерів. Навіть Росія тепер визнає, що іншого літака не було - прокурор».

160928113118_mh17_presentation_624x415_afp_nocredit

Слідчі призводять розшифровку переговорів. Двоє людей на російській обговорюють ситуації, що «Бук» був привезений з Росії на територію, підконтрольну сепаратистам.
Це визнала навіть російська сторона, каже представник комісії. Літак був збитий із землі. Це підтверджують і дані з російських і українських радарів.

Нагадаємо, що літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, який виконував рейс MH17 з Амстердама до Куала-Лумпур, було збито 17 липня 2014 року над територією Донецької області.
Загинули 298 осіб, які перебували на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн. Більшість загиблих (196 осіб) – громадяни Нідерландів.
Рада безпеки Нідерландів 13 жовтня 2015 року оприлюднила звіт про причини цієї катастрофи. Встановлено, що літак був збитий зенітно-ракетним комплексом «Бук».
17 липня 2016 року президент України наголосив, що лише РФ перешкоджає розслідуванню катастрофи малайзійського «Боїнга».
До міжнародної спільної слідчої групи входять представники п’яти країн - Нідердандів, Австралії, Малайзії, Бельгії та України.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: