Скільки заробляє президент «Енергоатому»

e-nergoatom

Чистий посадовий оклад президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Юрія Недашковського понад 33 тисячі гривень. Про це ІА Дивись.info повідомили Міністерстві енергетики та вугільної промисловості у відповідь на інформаційний запит.

Чистий посадовий оклад президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Юрія Недашковського понад 33 тисячі гривень. Про це ІА Дивись.info повідомили Міністерстві енергетики та вугільної промисловості у відповідь на інформаційний запит.

Утім, з преміями і надбавками ця сума виглядає більш ніж пристойно. Ось, що відповіли у міністерстві: «Недашковський Юрій Олександрович,президент ДП «НАЕК «Енергоатом» працює з 6.03.2014 року на умовах контракту.

Відповідно до умов контракту заробітна плата керівникові нараховується за рахунок частки доходу, одержаного підприємством за результатами його господарської діяльності, виходячи з установлених:

посадового окладу у розмірі 33309 грн. (з 1.09.2015 у зв’язку з переведенням на нові умови оплати праці);

премії в розмірі 100 відсотків посадового окладу і фактично відпрацьованого часу за виконання відповідних показників преміювання, в тому числі за виконання плану випуску основної продукції 70 відсотків та за не перевищення фактичних адміністративних витрат над закладеними у тарифах АЕС – 30 відсотків;

надбавка за інтенсивність праці та особливий характер роботи у розмірі 50 відсотків посадового окладу;

винагороди за підсумками роботи за рік відповідно до діючого на підприємстві положення;

винагороди за вислугу років;

надбавки працівникам, які працюють з відомостями зі ступенем секретності «цілком таємно» і «таємно» відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 15.06.1994 №414 «Про види, розміри і порядок надання компенсації громадянам у зв’язку з роботою, яка передбачає доступ до державної таємниці» у розмірі 15 відсотків посадового окладу.

У разі відпустки керівникові надається матеріальна допомога на оздоровлення у розмірі його середньомісячного заробітку».

Державне підприємство «Національна атомна енергогенеруюча компанія (НАЕК) «Енергоатом» – оператор усіх чинних атомних електростанцій України, створено у жовтні 1996 року.

До складу «Енергоатому» входять чотири атомні електростанції з 15 енергоблоками – Запорізька, Рівненська, Південно-Українська та Хмельницька, а також Ташлицька ГАЕС і Олександрівська ГЕС. Крім того, до складу НАЕК входять відокремлені підрозділи «Управління справами», «Атомпроектінжиніринг», «Атомремонт-сервіс», «Науково-технічний центр», «Аварійно-технічний центр», «Атоменергомаш», «Атомкомплект», «Складське господарство», «Атомприлад», «Автоматика та машинобудування», які є відокремленими підрозділами НАЕК «Енергоатом».

У березні нинішнього року виконавча служба заарештувала рахунки і майно «Енергоатому» на 200 млрд грн в рамках виконавчого провадження про стягнення боргу з НАЕК «Енергоатом» на користь «Укрелектровату». Рахунки були заблоковані за рішенням українського суду через борг, який сформувався 20 років тому. У 2012 році Вищий господарський суд зобов'язав «Енергоатом» виплатити ЗАТ СП «Укрелектроват» 127,3 млн грн за службовим, який утворився ще в 1996 році. Тоді виконати рішення суду було не можливо в зв'язку з мораторієм на банкрутство підприємств ПЕК, що забороняє стягнення боргів з «Енергоатому». Термін мораторію закінчився 1 січня 2016 року. Наприкінці січня Рада продовжила цей мораторій, проте Президент закон ветував.

Однак на початку липня суд зняв арешт з рахунків Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом».

Читайте також: Хто і скільки заробляє в «Укроборонпромі»

Ще раніше, у липні 2015 року, тодішній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк зажадав провести незалежний аудит компанії «Енергоатом» через ситуацію, що склалася навколо підприємства. Йшлося про закупівлю ядерного палива – повну монополію на цьому ринку мала російська компанія «ТВЕЛ».

Тоді Міністерство закордонних справ на півтора місяця загальмувало рішення уряду про денонсацію угоди з Російською Федерацією, за яким Росія фактично хотіла монопольно захопити кілька енергетичних блоків України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: