Українська збірна перемогла на чемпіонаті світу з хортингу

3_1481018008

Нещодавно в курортному Трускавці на базі спортивної бази готельно-курортного комплексу «Карпати» завершився другий чемпіонат світу з хортингу.

Про це повідомили в управлінні фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації.

4_1481018002_613x459-75_3_0

Позмагатись за звання кращого на Львівщину з’їхалися 480 спортсменів із 14-ти країн світу: України, Польщі, США, Марокко, Росії, Білорусії, Узбекистану, Азербайджану, Грузії, Угорщини, Молдови, Словаччини, Вірменії та Румунії. Найбільш чисельною у цьому виді спорту була команда господарів – збірна України.

«Молоде українське бойове мистецтво, засноване Заслуженим тренером України Едуардом Єрьоменком у 2009-му році, так стрімко розвивається і набирає обертів в Україні і за кордоном, що за роки існування вже відбулось два чемпіонати Європи і два чемпіонати світу», - розповідає заступник начальника управління Оксана Вацеба.

Світова першість відбувалась у чотирьох розділах: двох безконтактних – «Форма» і «Показовий виступ» та двох контактних – «Двобій» та «Сутичка». Учасниками стали атлети різних вікових груп: від молодших юнаків та дівчат віком 8-9 років до ветеранів категорії 35+.

За словами Оксани Вацеби, вже першого змагального дня у розділі «Показовий виступ» зав’язалася жорстка боротьба за медалі, де справжній приклад здорового тіла і духу продемонстрував найстарший учасник турніру 56-літній Володимир Шевчук з Броварів.

У розділі «Сутичка» серед молодших вікових категорій запам’ятався юний американець Джефрі Даніел, який виборов третє місце. У старших вікових групах «Сутички» успішно виступили спортсмени із Марокко. У «Двобої» неабияку техніку демонстрували представники Білорусії.

Однак у підсумку перше загальнокомандне місце вибороли господарі – збірна команда України. Другою стала команда з Білорусії, третє місце – за збірною Молдови.

Довідка:

Хортинг - український вид спортивних єдиноборств. Позиціонується не тільки як бойове мистецтво, а і як система комплексної фізичної підготовки, самовдосконалення, морального, духовного та культурного виховання, наближення до українських традицій.

Слово «хортинг» походить від назви острова Хортиця, де розташовувалася Запорізька Січ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: