Майже половина українців оцінюють своє здоров’я як добре або дуже добре

В Україні 45% опитаних громадян працездатного віку оцінюють своє здоров’я як добре або дуже добре, 43% – як задовільне, 12% – як погане або дуже погане.
Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг».

В Україні 45% опитаних громадян працездатного віку оцінюють своє здоров’я як добре або дуже добре, 43% – як задовільне, 12% – як погане або дуже погане. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг», передає УНІАН.

За даними дослідження, на заході України найбільше тих, хто оцінює стан свого здоров’я як добрий або дуже добрий – 49% жителів, на сході – найменше (37%). Серед жителів села більше тих, хто оцінює своє здоров’я як добре або дуже добре, ніж серед жителів міста (47% та 43% відповідно).
Експерти зазначають, що чим молодші респонденти, чим вищий рівень їх освіти та чим вони забезпеченіші, тим кращим вони вважають стан свого здоров’я. Серед чоловіків більше тих, хто вважає стан свого здоров’я добрим чи дуже добрим, у порівнянні з жінками (49% та 39%)відповідно.

29% респондентів заявляють, що мають хронічні захворювання, водночас 71% опитаних кажуть, що не мають. Більшість (58%) з тих, хто хронічно хворіють, мають одне захворювання, 29% – два, 13% – три та більше. Водночас серед містян більше тих, що заявляють про наявність у них хронічних захворювань, аніж серед сільських жителів.
«Чим старші респонденти, чим гірший стан здоров’я вони мають, та чим менш вони забезпечені, тим більше серед них тих, хто говорить, що хронічно хворіє. Жінки відносно чоловіків також частіше заявляють про наявність у них хронічних захворювань», - йдеться в результатах дослідження.

38% опитаних заявили, що відвідували лікаря за останній рік, тоді як 62% – не відвідували. Третина з тих, хто сказав, що відвідував лікаря, були на прийомі один раз за рік, 28% – двічі, 16% – тричі, 10% – чотири рази, 15% – п’ять та більше разів.
«Старші люди, жінки та містяни більше відвідували лікарів за останній рік. Також більше тих, хто відвідував лікаря, серед респондентів, що не займаються спортом. Цікавим є те, що частіше відвідують лікарів ті, хто не палить та не вживає алкогольні напої», - свідчать дані опитування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: