У Городку шахрай розвів довірливу жінку на 55 тисяч гривень

910038590af1ebbbc319263128618283

Повіривши аферистові, який прийшов до неї додому, потерпіла передала йому кошти на загальну суму в понад 55 тисяч гривень.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Львівської області.

В повідомленні йдеться, що у Городоцьке відділення поліції 7 лютого надійшла заява від 41-річної мешканки райцентру. За словами потерпілої, близько 18.00 вона стала жертвою  шахрая, який видурив у неї 1900 доларів США та 100 євро. Зловмисник повідомив, що кошти потрібні, аби залагодити конфлікт, який виник між її сином та поліцейськими. Говорив настільки переконливо, що жінка віддала гроші, навіть не переконавшись у достовірності інформації

«Такий різновид шахрайства сьогодні не рідкість, - зазначив начальник Городоцького відділення поліції підполковник поліції Олександр Прокопчук. – Зазвичай зловмисники попередньо телефонують своїм жертвам. А у цьому випадку аферист діяв нахабніше - прийшов просто додому до потерпілої. Він назвав своє ім’я, ймовірно, вигадане та розповів про неіснуючий конфлікт її сина з поліцією».

Начальник відділення підкреслив, що правоохоронці постійно застерігають мешканців району, аби вони не стали жертвами шахраїв, роздають населенню пам’ятки, у яких зазначений контактний телефон, за яким цілодобово можна дізнатись, чи хтось із рідні знаходиться в поліції чи потрапив у ДТП.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Санкція статті передбачає покарання включно до обмеження волі на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: