Від міліціонера до прокурора: хто може стати заступником Квятківського

rss-photo

Заступником прокурора Львівської області замість Богдана Подубинського призначили колишнього начальника УМВС у Волинській області Віктора Швидкого, який до цього був першим заступником прокурора Волинської області.

Про це повідомляє Форпост з посиланням на своє джерело.

Наразі Віктор Швидкий обіймає посаду першого заступника прокурора Волині, ще раніше він був тут головним міліціонером.

Що сьогодні відомо про Віктора Швидкого.

«Народився 1 січня 1956 року в с. Миколаївка Широківського району Дніпропетровської області.

Вищу юридичну освіту здобув в Одеській  державній юридичній академії.

У правоохоронних органах – із жовтня 1981 року.

Працював на різних посадах, у тому числі керівних, в УМВС України у  Дніпропетровській та Закарпатській областях.

Із серпня 2005 по січень 2007 року та з грудня 2007 по березень 2010 року – начальник УМВС України у Волинській області.

Із липня по грудень 2007 року - тимчасово виконуючий обов’язки заступника голови Волинської обласної державної адміністрації.

На посаду першого заступника прокурора Волинської області призначений 12 серпня 2016 року», – це офіційна довідка на сайті Волинської обласної прокуратури.

Натомість неофіційно відомо, що кандидатуру Віктора Швидкого підтримує і лобіює особисто генеральний прокурор Юрій Луценко. Вони знайомі ще з часів, коли Юрій Віталійович був міністром внутрішніх справ за президентства Ющенка.

До речі, відразу після того, як Юрій Луценко відправився за грати, Віктор Швидкий вийшов на пенсію і оселився в елітному районі під Луцьком.

Знову нагадав про себе відставний генерал під час Майдану, коли очолював у Луцьку загони самооборони, які мали берегти спокій городян. Однак це згодом не вплинуло на ставлення волинян, які вкрай негативно зустріли новину про те, що Віктор Швидкий хоче повернутися у крісло головного міліціонера області.

На увагу заслуговує й електронна декларація Віктора Швидкого, адже, як і у багатьох тих, хто все життя перебував на державній службі і навіть теоретично не має стосунку до бізнесу, пан генерал володіє чималими маєтками.

Отже, Віктор Швидкий не зазначив у декларації жодного члена родини – нікого з ким ділить спільний дах чи про кого піклується.

У розділі об’єкти нерухомості зазначено чотири пункти. У селі Лище Луцького району Віктор Швидкий володіє земельною ділянкою у 2000 метрів квадратних, вартість якої оцінена на момент набуття прав власності у 54840 гривень, і житловим будинком площею понад 347 метрів квадратних. Його вартість оцінена у 203610 гривень. Право власності на земельну ділянку і будинок Віктор Швидкий набув 17 лютого 2015 року. До речі, курс долара у лютому 2015-го становив приблизно 30 гривень, а це значить, що вартість будинку менше 7 тисяч доларів.

швидкий декларація_1

А ось так  вигляд «дешева халупа» генерала:

Крім того, у декларації Віктора Швидкого є ще два об’єкти нерухомості: квартира у Дніпрі площею понад 115 м кв, і земельна ділянка у Новомосковському районі Дніпропетровщини площею 1800 м кв.

швидкий декларація_2

Нічого не сказано у декларації про трикімнатну квартиру у Луцьку, яку Віктор Швидкий отримав як службову 2006-го, а 2009-го вивів її зі складу службового житла. Площа помешкання – 47,5 м кв. Звісно, станом на сьогодні її вже могли продати, обміняти чи подарувати…

Щодо транспортних засобів, то пан генерал задекларував два авто «Рено-Кенго», 2007 року випуску, придбане 2011 за 24 тисячі гривень і «Мерседес-Бенц» 320Е, 2008 року випуску, придбаний 2013-го, вартістю 80 тисяч гривень.

Не зміг у декларації Віктор Швидкий похвалитися й доходами, бо за 2015 рік отримав 96985 пенсії, 82546 – процентів в «Приватбанку» і 11762 – в «Ощадбанку». Звісно, як для пенсіонера, то гроші не такі вже й погані, бо виходить майже 16 тисяч на місяць. Але, вочевидь, цього недостатньо для власника таких маєтків.

Має Швидкий два банківські рахунки: в «Ощадбанку» - понад 132 тисячі гривень і в «Приватбанку» – понад 727 тисяч.

Наразі, це все, що можна дізнатися із відкритих джерел про ймовірного нового заступника прокурора Львівської області Віктора Швидкого.

І наостанок. Коли Швидкого намагалися призначити вже третє керівником Волинської міліції, активісти висловилися вкрай негативно. Результатом став лист до Арсена Авакова, в якому його закликали звільнити Швидкого та пояснювали чому:

  1. Швидкий В.В. вже займаючи дану посаду зарекомендував себе в якості людини, яка допустила функціонування певних схем злочинного характеру. Зокрема:

А) земельних – компенсація за неучасть в розслідуванні зловживань в сфері лісомисливського господарства (бл. 3 га в с. Гаразджа Луцького району);

Б) нерухомості – сумнівна оборудка з земельною ділянкою, виділеною для будівництва 9-поверхового будинку для працівників МВС. В результаті правоохоронцям дісталось лише декілька квартир;

  1. Під час керівництва Швидкого В.В. була налагоджена і функціонувала система поборів за кадрові призначення правоохоронців середньої ланки (від 2-3 тис. у.о.) за безпосереднім керівництвом В.Остаповича(відповідав за кадрову роботу в УМВС,часів керівництва Швидкого В.В.).
  2. Відсутність розкриття резонансних злочинів при попередніх і неодноразових обіцянках Швидкого В.В. (наприклад — вбивство колишнього начальника Луцького МВ Швачки).
  3. Отримання певними представниками УМВС в області щомісячної компенсації в розмірі 80-100 тисяч у. о. за невтручання в справи Волинської митниці.
  4. Особистий водій тодішнього начальника УМВС (Швидкого В.В.) Шапірко М. в 2008-2009 супроводжував контрабанду автомобілів і спирту через митні переходи Піща і Пулемець (Шацький р-н, Волинська область).

Окрім того, Швидкий В.В. в спілкуванні з громадським і політичним активом області зарекомендував себе як конфліктна і не зовсім адекватна особа. Замість того, щоб налагоджувати нормальну співпрацю, новопризначений керівник УМВС обіцяє «начать войну», «прижать к ногтю», використовує іншу термінологію, яка викликає сумніви в його психічній адекватності.

Про це писало Волинське агентство розслідувань.

До речі, тоді під тиском громадськості Віктор Швидкий написав рапорт на звільнення, але згодом виявилося, що то не більше, як хитрий маневр. Всі вищеописані події відбувалися 12 березня 2014-го, а вже 1 квітня, виявляється, що тоді , коли Віктор Швидкий писав рапорт, насправді він був на лікарняному. І вже невдовзі повернувся до виконання своїх обов’язків. Щоправда, ненадовго. 10 квітня 2014 року генерал поступився своїм кріслом Петрові Шпигу. Влітку 2016-го Віктор Швидкий перебрався до Волинської прокуратури. А тепер, якщо вірити джерелам, – до Львівської.

Фініта ля комедія…

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: