В Україні переводять годинники. 5 порад, як легко пережити перехід на літній час

73_main_ukr

У ніч з 25-го на 26-те березня в Україні відбудеться перехід на літній час. Стрілки годинника потрібно буде перевести на годину вперед о 3:00 ранку.

У ніч з 25-го на 26-те березня в Україні відбудеться перехід на літній час. Стрілки годинника потрібно буде перевести на годину вперед о 3:00 ранку.

Це означає, що вставати і лягати спати з цього моменту доведеться на годину раніше.

За словами лікарів, найбільше зміну часу відчувають літні люди і ті, хто має захворювання серцево-судинної системи. Проте для організму кожної людини це все одно стрес. Тому медики радять дотримуватися низки рекомендацій, аби цей процес пройшов безболісно.

Висипайтеся. Лягати спати і вставати вранці необхідно раніше, ніж зазвичай, щоб отримати відчуття того, що ви виспалися. Швидше заснути ввечері допоможе теплий душ, а прокинутися вранці - контрастний. За можливості не буде зайвим і поспати вдень.

Знижуйте навантаження, а важливі справи робіть у другій половині дня. Поки організм не перелаштується на новий час, особисті біоритми людини тимчасово зміщуються. Тож незалежно від того, жайворонок ви чи сова, складні завдання та прийняття важливих рішень краще відкласти на другу половину дня. Вранці організм ще занадто виснажений. При цьому не забувайте робити перерви протягом робочого дня.

Якщо активно займаєтеся спортом, варто також ставитися до себе більш поблажливо.

Стежте за харчуванням. Їжа із усіх факторів впливає на наше самопочуття чи не найбільше. Тож у цей час варто приділити особливу увагу правильному харчуванню. Слід виключити з раціону жирну і гостру їжу, обмежити солодощі. Ні в якому разі не нехтувати сніданком. Бажано споживати більше овочів та фруктів, але оскільки натуральні овочі з вітамінами зараз майже відсутні, не зашкодять вітаміни в таблетках.

Деякі медики рекомендують у цей період пити зелений чай, як засіб підтримки організму в тонусі.

Більше гуляйте на свіжому повітрі.  Намагайтеся хоча б півгодини проводити на вулиці. Чи це буде спокійна прогулянка у парку, чи заняття фізкультурою, - все це допоможе організму сприятливо закінчити один день і при повних силах розпочати наступний.

Женіть від себе погані думки. Це правило актуальне завжди, однак особливо воно допоможе у перші тижні після переведення стрілок годинника. Варто уникати або зменшити вплив факторів, які можуть спровокувати стрес (перегляд новин, соцмереж тощо). Слід тимчасово відмовитися від таких збудників психологічного стану, як кава алкоголь та сигарети. Адже усе це може впливати на якість сну і, як наслідок, провокувати погане самопочуття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: