Балерина з кривими… зубами: експерти пояснили, чому фільм «Матильда» ображає віруючих

1084106_original

Депутат Держдуми, колишня прокурорка анексованого Криму Наталія Поклонська отримала результати експертизи по фільму Олексія Учителя «Матильда» і направила їх в Генпрокуратуру Росії.

Депутат Держдуми, колишня прокурорка анексованого Криму Наталія Поклонська отримала результати експертизи по фільму Олексія Учителя «Матильда» і направила їх в Генпрокуратуру Росії, передає Інтрефакс.

Комісія прийшла до висновку, що створений у фільмі «Матильда» образ канонізованого Російською православною церквою російського імператора Миколи II «не може не ображати релігійні почуття і не принижувати людську гідність значної частини православних християн», повідомила Поклонська в своїй публічній відповіді. Вона зазначила, що фільм спрямований на формування «помилкового образу Миколи II як неадекватного і морально розтлінної людини».

Поклонська заявила, що в фільмі виявили «маніпулятивні прийоми підміни факту думкою, що є художнім вимислом, помилкове атрибутоване (наклеювання ярликів), поєднання релігійного високоцінного з вульгарно-сексуальним». На думку експертів і Поклонської, це може створити у глядача помилкове враження.

«Експерти вказують на неприпустимість публічної демонстрації фільму «Матильда» в зв'язку з високим ступенем провокативності і приниження», - додала Поклонська.

Крім того, експерти зауважили, що негатив образу Миколи ІІ посилює неприваблива зовнішність Матильди Кшесинської, у якої, на думку фахівців, були криві зуби, що робило її схожою на пацюка.

А ось так виглядала балерина Маріїнського театру Матильда Кшесинська.

Прем'єра фільму Олексія Учителя «Матильда» відбудеться 6 жовтня в Маріїнському театрі. У російський та зарубіжний прокат «Матильда» вийде 26 жовтня 2017 року. В яких саме зарубіжних країнах він буде показаний, не уточнюється.

У фільмі розповідається про взаємини спадкоємця престолу, майбутнього імператора Миколи II, і балерини Матильди Кшесинської на тлі доленосних історичних подій. У фільмі зіграли Ларс Айдінгер, Михалина Ольшанська, Інгеборга Дапкунайте, Євген Миронов, Сергій Гармаш, Данило Козловський та інші.

Ще до виходу на широкі екрани картина «Матильда» викликала широку суспільну дискусію. Зокрема, депутат Держдуми Наталія Поклонська зверталася до Генпрокуратури з проханням провести перевірку щодо фільму, оскільки, на її думку, в картині містяться сцени, що ображають почуття віруючих.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: