Ми балансуємо на межі втрати державності, – Мирослав Попович

Для України сьогодні найнебезпечніший момент в історії, коли можемо втратити державність. Народові терміново потрібні нові політичні сили.

Про це у інтерв'ю «Фактам» заявив відомий український філософ, директор Інституту філософії Національної академії наук України Мирослав Попович.

На його думку, Україні потрібно частіше проводити вибори.

«Завжди із цікавістю читаю передвиборчі програми політичних партій. Найчастіше вони досить привабливі. Але далі декларацій справа, як правило, не йде. Україні потрібні нові сили в політиці. На це піде час. Часті вибори - це нормально. Тоді надійніші люди можуть отримати шанс прийти до влади. Вони навчаться розрізняти, де чужі, а де свої», – заявив Мирослав Попович.

Читайте також: Сміттєвий меморандум імені Гройсмана, гра Порошенка і султан Ердоган. Політичний огляд тижня

Попович назвав 3 базові цінності для держави.

«Ми зупинилися на тому, що суспільство завойовує політичну свободу. Адже ніхто не заперечує, що вона є, у нас не садять до в'язниці за інакомислення. Друга цінність - це державна незалежність. Багатьом дисидентам і опозиціонерам це здавалося зайвою витратою сил. Мовляв, не з незалежності треба починати, а з волі. Третє - боротьба з бідністю. У нас досі не склалося хоч якась подоба профспілкового руху. Всі незадоволені, висувають якісь вимоги, але ніхто не може сказати, як досягти змін. Потрібно брати приклад з Польщі з її «Солідарністю». Це задало б такий характер руху за свободу, що можна було б бути спокійними за завтрашній день».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: