2017-й рік пропонують проголосити роком УПА

Постійна комісія Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв`язків погодила проект рішення «Про проголошення 2017 року на території Києва роком Української революції та Української Повстанської Армії».

Про це повідомили у прес-службі Київради.

Документ передбачає пошук на території столиці місць пам’яті, пов`язаних із подіями Української революції та діяльністю Організації українських націоналістів, та вжиття заходів з їх увічнення.
Проект рішення розроблено у зв’язку з тим, що цього року виповнюється 100-річчя початку Української національної революції 1917-1921 років та 75-та річниця створення УПА.

В рамках року УПА пропонується проводити відповідні тематичні інформаційні, навчально-виховні, культурно-мистецькі та інші заходи у навчальних закладах, провести ряд науково-практичних конференцій, організувати виставки архівних документів, речових пам’яток і фотоматеріалів.
«В умовах, коли українська нація знову зі зброєю в руках протистоїть російському агресору, історичний досвід боротьби українців проти окупантів є вкрай цінним. Поширення правдивої інформації про український національно-визвольний рух ХХ століття є вкрай важливим для консолідації української нації, збереження державного суверенітету та національної ідентичності», - зазначив автор проекту рішення, депутат Київради Юрій Сиротюк.

Також у проекті рішення пропонується віднести території урочища Аскольдова могила у Києві до заповідної території, а також збереження історичної спадщини у місцях, пов`язаних з подіями українського державотворення та українського визвольного руху.
Проект рішення має також розглянути постійна комісія з питань культури, туризму та інформаційної політики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: