На Львівщині затримали підозрювану у вбивстві, яка вийшла із тюрми за «законом Савченко»

603365

На Львівщині затримали зловмисницю, яка два тижні тому була звільнена за «законом Савченко» з місць позбавлення волі, де відбувала покарання за розбій.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

Сьогодні, 7 травня, близько 9 години у Яворівський відділ поліції надійшла інформація про те, що у райцентрі на подвір’ї одного із приватних будинків виявлено тіло чоловіка без ознак життя.

«Слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце події, виявила там мертвого 61-річного господаря будинку. Під час огляду було  встановлено, що смерть чоловіка настала внаслідок ножового поранення у живіт. Тіло відправлено на судово-медичну експертизу», - повідомив начальник Яворівського відділуполіції підполковник поліції Ігор Муха.

Правоохоронці з’ясували, що до вбивства пенсіонера,яке сталося під час побутового конфлікту, причетна 39-річна жителька Житомирської області, яка перебувала у нього в гостях. Близько двох тижнів тому вона була звільнена за «законом Савченко» з місць позбавлення волі, де відбувала покарання за розбій.

За фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

Триває досудове розслідування. Вирішується питання щодо обрання для зловмисниці міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, Закон України «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення у строк покарання» (ширше відомий як Закон Савченко) — закон України, яким внесені зміни до Кримінального кодексу України, відповідно до яких один день попереднього ув'язнення зараховується за два дні позбавлення волі при обчисленні судом строку покарання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: