У Львові вимагають звільнити тротуар біля Стрийського ринку від торговців квітами

quity2
Фото: Отар Довженко/ tvoemisto.tv

На сайті е-петицій до Львівської міськради зареєстрували вимогу «Звільнити тротуар на Шота Руставелі від квітів. Або посадовців, неспроможних це зробити».

На сайті е-петицій до Львівської міськради зареєстрували вимогу «Звільнити тротуар на Шота Руставелі від квітів. Або посадовців, неспроможних це зробити».

Відповідну петицію зареєстрував викладач Школи журналістики Українського католицького університету Отар Довженко.

«Тротуар, зупинка транспорту та пішохідний перехід на вулиці Шота Руставелі між вулицями Волоською та Франка вздовж ринку захаращений відрами з квітами, які виставляють продавці, а також підставками під парасольки, що закривають квіти від дощу. Й без того вузький тротуар звужується вдвічі, що робить це місце недоступним для маломобільних груп (людей з інвалідністю на візках, людей з дитячими візками, незрячих) та погано прохідним для пішоходів... Нас дивує неспроможність органів місцевого самоврядування примусити десяток людей дотримуватись законів і правил. Якщо влада безсила у розв’язанні таких елементарних проблем, можливо, на відповідальних посадах не ті люди? Інтереси приватного бізнесу не можуть бути вищими за право мешканців міста користуватись громадським простором, а також за їхню безпеку. Вимагаємо від влади міста та правоохоронних органів узяти ситуацію під контроль та примусити компанію, яка управляє прилеглим ринком, повністю звільнити тротуар для пішоходів і пасажирів», - йдеться в петиції.

Нагадаємо, на початку травня Стрийський ринок відновив роботу. Для продавців тут облаштували спеціальні магазини, однак вази із квітами продовжують щодня виставляти на пішохідну частину.

Згодом Галицька районна адміністрація разом із ЛКП «Муніципальна дружина» провели кілька рейдів та намагалися складати протоколи на продавців, які загороджують квітами хідники біля Стрийського ринку. Однак оштрафувати нікого не вдалося.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: