Українка відкрила перший вітчизняний ресторан в Гонконгу

hk01

Українські рушники та хустки, петриківський розпис, борщ і навіть самогон – і все це у Китаї. У Гонконзі працює «Козак Іван» – так назвала свій ресторан українка, яка понад 20 років живе у Піднебесній.

Українські рушники та хустки, петриківський розпис, борщ і навіть самогон – і все це у Китаї. У Гонконзі працює «Козак Іван» – так назвала свій ресторан українка, яка понад 20 років живе у Піднебесній, передає сайт 24.

В центрі Гонконгу на невеличкій вулиці Віндхем стріт розташувався осередок України – ресторан «Іван Козак». Першим на вході гостей зустрічає справжній український козак. Статую виготовили китайські майстри ще 17 років тому, коли відкривався ресторан. Власниця закладу Олена Ванг зізнається: сучасне обличчя козака скульптори ліпили з її профілю.

«Ми приїхали цього козака забирати, я думала, що зомлію, бо він був китаєць. Це було чисто китайське обличчя», – згадує Олена Ванг.

Гонконг до 1997 року був британською колонією. Сюди на початку 1990 років і приїхала Олена продавати екзотичних песиків. І несподівано знайшла кохання – Айвана. Називає чоловіка по-звичному для нас – Іваном. Він до зустрічі з Оленою навіть не чув про таку державу, як Україна. Побралася ж пара в Борисполі, на Київщині. Потім повернулись до Китаю, а коли в британському консульстві отримували дозвільні документи, виявилося, що Олена – перша українка, яка проживатиме в Гонконгу.

На кухні працюють лише українці. Весь асортимент власного виробництва, навіть консервація і самогон. Серед відвідувачів найпопулярніші борщ, вареники з ягодами та деруни. Та з місцевих продуктів готувати не так і просто. Картопля дуже водяниста, а буряк солодкий. Тому, щоб страви були таки українськими, а не китайськими, кухарі вдаються до хитрощів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: