На Львівщині почали виникати конфлікти через землю, - директорка департаменту АПК

zemelnyy_uchastok_

На Львівщині спори та конфлікти через землю у більшості випадків базуються на підвищенні конкурентності між фермерами.

Про це в інтерв'ю ІА Дивись.info розповіла директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Наталія Хмиз.

«До прикладу, є поле, яке багато років обробляв фермер, воно складається з паїв, наприклад, з двадцяти, які у нього в оренді. Є паї померлих, не здані в оренду, і він не зробив нічого для того, щоб узаконити чи допомогти успадкувати паї. І, відповідно, 10 паїв використовувалися ним без правових підстав», - розповіла Наталія Хмиз.

Водночас, за словами пані Наталії, з'являється інший, активний, який прийшов зі сторони, знає, що є такі померлі, пішов, допоміг спадкоємцям їх узаконити, на законних підставах уклав договори оренди і приходить до цього фермера й каже: друже, у мене є на твоїй землі укладені договори на таку й таку ділянку, давай тепер поділимося.

«Тому зараз стоїть ціль привести у правову площину використання землі виробниками. Так, ми довго про це говоримо, але сьогодні і правоохоронні органи готові запитати, чому впродовж стількох років не було використання на правовій основі, хочуть сільських голів про це запитувати. Ця активність дала дуже суттєвий приріст в реєстрації цих ділянок», - пояснила директорка департаменту.

Також вона пообіцяла, що через рік часу Львівщина вийде на прозорі і зрозумілі показники щодо використання землі і надалі буде тільки питання моніторингу.

Читайте також: Директорка департаменту АПК про перспективи львівських аграріїв, інвестиції та ринок землі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: