Бойовики «ЛНР» вже вивезли полонених для обміну

w620h420wm

Українці, яких утримували в полоні у бойовиків так званої «ЛНР», вирушили до місця проведення обміну полоненими.

Про це повідомила представник «ЛНР» у гуманітарній підгрупі контактної групи Ольга Кобцева, передає УП з посиланням на ресурс сепаратистів «Луганский информационный центр».

«Зараз ми вирушаємо на місце обміну, де будемо передавати утримуваних осіб, які утримувалися на території ЛНР», – сказала вона після того, як українських утримуваних осіб вивезли з Луганського СІЗО для процедури обміну.

За словами Кобцевої, усі вони «підтвердили готовність до обміну».

Вона подякувала президенту Росії Володимиру Путіну й Російській православній церкві за зусилля для вирішення питання обміну полоненими.

«Ми сподіваємося, що надалі ми не зупинятимемося. Це перший етап обміну, тому що передаються не всі утримувані особи, як з одного боку, так і з іншого, і ми й надалі будемо рухатися в цьому напрямку», – додала Кобцева.

При цьому ресурс сепаратистів зазначив, що один з українських полонених готовий далі служити в Збройних силах України.

«Я подивлюся, як буде зі здоров'ям. Напевно, повернуся, продовжу службу за контрактом. Ми в принципі, були на бойовому посту, ми не вбивці якісь», – сказав розвідник-кулеметник 92 механізованої бригади ЗСУ Владислав Лактіонов, який підпадає під обмін.

Як очікується, 27 грудня близько 13:00 відбудеться пропорційний обмін полоненими в форматі «306 на 74» з українського боку та з боку бойовиків «ДНР» і «ЛНР» відповідно.

Напередодні ватажок «ДНР» Олександр Захарченко підписав «указ» про помилування утримуваних українців, які підпадають під обмін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: