В Японії оленів відлякуватимуть від поїздів звуками гавкання собак

2 (4)

В Японії протестували поїзд з динаміком, що видає звуки гавкання собак для відлякування оленів. Масовий запуск системи планується на кінець 2018 року.

Про це повідомляє видання Asahi Shimbun, передає Громадське.

Система допоможе знизити смертність тварин на залізничних коліях і одночасно позбавить поїзда від пошкоджень. Вчені стверджують, що 3-секундний звук пирхання оленів приваблює їх увагу, а 20-секундний звук гавкоту собак відлякує тварин від поїздів.

За даними перших нічних тестів, кількість оленів навколо експериментального поїзда зменшилася вдвічі. У разі успішного тестування, систему встановлять там, де зазвичай зустрічають оленів.

Зіткнення з оленями — серйозна проблема японських залізничників. Тварини приходять до шляхів через нестачу заліза і злизують частки металу, оскільки залізо — важлива частина їхнього раціону. Влада намагалася боротися з проблемою, розкидаючи по шляхах фекалії левів, але їх запах швидко вивітрювався.

У 2016 році в Японії зафіксували 613 випадків смертей тварин на шляхах, через які кожен раз в розкладі поїздів виникала півгодинна затримка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: