ЗСУ взяли під контроль село в «сірій зоні» (відео)

2111627

Збройні сили України взяли під свій контроль село Новоолександрівка Попаснянського району Луганської області, яке знаходиться в «сірій зоні» на лінії розмежування.

Військовослужбовці Збройних сил України взяли під свій контроль село Новоолександрівка Попаснянського району Луганської області, яке знаходиться в «сірій зоні» на лінії розмежування. Про це в середу, 31 січня, повідомляється на сайті Міністерства оборони України з посиланням на Військове телебачення України.

«В село ми зайшли кілька днів тому. Противник, звичайно, час від часу намагається повернути втрачене. Вдень працюють і снайпери, і стрілецька зброя інша, вночі місцями пострілюють із великокаліберних кулеметів. Але ми вже міцно вчепилися в цей шматок землі, бо це шматок нашої землі. Так і будемо просуватися далі, потроху, але не зупиняючись», - розповів дислокований у селі військовослужбовець.

Відзначається, що з 2015 року до звільнення околиці села були крайніми позиціями ЗСУ з одного боку і позиціями сепаратистів з іншого. Нещодавно військовослужбовці ЗСУ поліпшили своє тактичне положення, просунулися вздовж лінії розмежування на кілька кілометрів і взяли Новоолександрівку під свій контроль.

За даними Всеукраїнського перепису населення, в 2001 році в селі проживало 124 людини.

Як повідомляє Військове телебачення, зараз у селі залишилося менше 20 жителів, яким військові надають посильну допомогу. Село не газифіковане, з літа 2014 року - знеструмлене.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: