Нові гуртожитки для військових-контрактників та прем'єра у Львівській опері. Головне за день

5FC87B43-3B38-4B05-8FC9-2DBE9D4AE86E

Підсумовуємо головні події дня.  

Як виглядають нові гуртожитки для військових-контрактників на Львівщині, У Львівській опері одночасно презентують два балети, 5 порад від фахівця, як почати правильно харчуватися — про це та інше читайте у нашому дайджесті найцікавіших матеріалів за 16 жовтня.

Нові гуртожитки для військових-контрактників 

фото: Дивись.info

Сьогодні у Старичах на Львівщині презентують нові гуртожитки для військових-контрактників. Інспектувати будівництво має президент Петро Порошенко. Нові гуртожитки будують за національною програмою Міноборони. У Старичах на Яворівщині має з’явитися 8 гуртожитків на близько 2 тисячі осіб. Деталі за посиланням. Також Порошенко розповів, звідки взяли гроші на побудову гуртожитків для військових на Львівщині.

Нові ОТГ Львівської області: які вони 

2018 рік є четвертим роком добровільного об’єднання громад. Львівська область закінчує його з символічною цифрою «40». До 35 ОТГ створених в попередні роки додалися 5, перші вибори в які відбудуться 23 грудня 2018 року. Коротко про параметри «чудової п’ятірки», а також про те, хто до неї (не) ввійшов читайте у колонці радника з питань децентралізації Тараса Баранецького.

Як Донбасу вийти з кризи та повернути славу промислового регіону

Фото Юлії Меньшової

Війна на Донбасі прискорила низку процесів, зокрема гостро стоїть питання мономіст, а також безперспективності видобутку кам’яного вугілля, від якого світ починає відмовлятися, надаючи перевагу відновлювальним джерелам енергетики. Як допомогти Донбасу, вивести його з кризи та повернути славу промислового регіону, про це ми поспілкувалися із керівником групи експертів з низьковуглецевої політики німецької неурядової організації Germanwatch Ольдагом Каспаром, який бере участь у проектах в Україні. Деталі за посиланням.

5 порад від фахівця, як почати правильно харчуватися 

Уляна Депутович. Фото з відкритих джерел

Не секрет, що за останні роки заняття спортом, здоровий спосіб життя й харчування стали суспільним трендом. Якщо ви ще не почали слідкувати за своїм раціоном, журналісти Дивись.info розпитали у фахівчині, фітнес-тренерки Уляни Депутович про те, як почати правильно харчуватися. Деталі за посиланням.

Прем'єра у Львівській опері

Вже у п’ятницю, 19 жовтня, у Львівському національному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької нова прем’єра – прем’єра балетів «Весна священна» та «Пульчинелла» видатного українського композитора ХХ століття Ігоря Стравінського. Про те, як готувалися до вистави та чим дивуватимуть актори читайте за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: