На Тернопільщині визначили ТОП-8 неповторних каньйонів (фото)

630_360_1540562315-617

Своєрідним орієнтиром для туристів під час мандрівок Тернопільщиною стане перелік ТОП-8 мальовничих каньйонів у різних куточках області.

Рейтинг атракцій для мандрівників створило видання «Файне місто Тернопіль».

Каньйон із водоспадом

Одне з найкрасивіших місць України — руїни замку Понінських в місті, що вже не існує, Червоногруде (звична українському вуху транскрипція «Червоноград» вносить плутанину через схожість назви з шахтарським містом на Львівщині). Пагорб, на якому стоять руїни палацу домініканського костелу, оперізує річка Джурин. Але більшість туристів приїжджають сюди не стільки за архітектурою, скільки за природою: неподалік від замку Джурин провалюється в свій же каньйон масштабним 16-метровим водоспадом.

Каньйони Збруча й Дністра

Невелике село Окопи (колись Окопи Гори Святої Трійці) на кордоні Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей лежить на вузькому перешийку між двома ярами – Дністровським і Збручанским. Тут зберігся костел XVII ст. і залишки кріпосних воріт.

Каньйон Збруча, Кудринці

На високих берегах Збруча збереглися замкові руїни. Твердиня в селі Кудринці Борщівського району має дуже романтичний вигляд, але туристи дістаються до замку нечасто: все через звичне провінційне бездоріжжя.

Каньйон Збруча, Скала-Подільська

Містечко Скала-Подільська в Тернопільській області колись називалося Скала-на-Збручі. До наших днів у Скелі зберігся пізньоготичний костел, залишки маєтку намісників Галичини Голуховських і руїни середньовічного замку. Колись форпост у Скелі був до пари фортеці в Кам’янці-Подільському, але довга низка негараздів – напади, облоги, пожежі й навіть удар блискавки – поклали кінець колишній славі ще в XVIII ст. Руїни, втім, мають досить цікавий вигляд і сьогодні.

Каньйон Дністра, Заліщики

Одне з найбільш знакових, знаменитих місць Дністровського каньйону – петля річки навколо райцентру Заліщики на Тернопільщині, томатної столиці України. Завдяки надзвичайно м’якому клімату місто було популярним кліматичним курортом у період між Першою і Другою світовими війнами. Тут відпочивав весь бомонд Речі Посполитої, а на облаштованих пляжах навіть хотіли висадити пальми. У ті роки в Заліщиках культивували лозу, та зараз у всіх сусідніх селах землі не видно за теплицями: тут масово вирощують ранні овочі.

Каньйон Нічлави, Висічка

Над неймовірно гарним каньйоном річки Нічлави у Висічці на Замковій горі збереглися залишки двох веж.

Каньйон Стрипи, Бучач

У каньйоні річки Стрипи лежить старовинне місто Бучач, багате архітектурними пам’ятниками. Тут є замок, Василіанський монастир і Успенський костел з прекрасним вівтарем роботи видатного скульптора Йогана Георга Пінзеля.

Касперівське водосховище на Сереті

Місце відпочинку жителів півдня Тернопільської області. Тут катаються на човнах і катамаранах, рибалять та купаються.

Фото: Ірина Пустиннікова

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: