Кандидати у президенти: біографія, обіцянки, статки

2

ЦВК завершила процес реєстрації кандидатів на пост президента України. Всього зареєстровано 44 кандидати.  Вибори відбудуться 31 березня.

Про 20 кандидатів ІА Дивись.info вже розповідала тут, тут, тут і тут. Сьогодні знайомимося з черговою п’ятіркою тих, хто вирішив поборотися за пост президента.

Руслан Кошулинський, 49 років, політик

Руслан Кошулинський народився у Львові. Навчався в школі з поглибленим вивченням англійської мови, після 8-го класу — в спортивному інтернаті, який закінчив у 1986 році. Займався легкою атлетикою.

1991 року закінчив технологічний факультет Кооперативного технікуму у Львові. Перша робота – заввиробництвом у ресторані-готелі «Беркут» на Яблунецькому перевалі. Після того зайнявся бізнесом, а в середині 90-их поїхав на кілька років працювати в тайгу, на північ Красноярського краю: в артілі, яка добувала золото, був кухарем.

Завідував виробництвом ДП АТК «Турист» у Львові. З 2001 року — помічник-консультант народного депутата України Олега Тягнибока. Займався підприємництвом.

2006 року закінчив Тернопільський державний економічний університет за напрямом «Право» і отримав кваліфікацію бакалавра. серпня 2008 року є заступником голови Всеукраїнського об'єднання «Свобода». Був депутатом Львівської міської ради, згодом – Верховної.

Кошулинський був активним учасником революції Гідності.

Після перевиборів 26 жовтня 2014 року «Свобода» до парламенту не потрапила. Отримавши повістку 2015 року Кошулинський відправився артилеристом в АТО у складі у 44 артилерійської бригади. Брав участь у виборах мера Львова, на яких отримав другий результат. Став депутатом Львівської обласної ради.

Руслан Кошулинський одружений, має трьох дітей.

Що обіцяє

Програма кандидата у президенти Руслана Кошулинського називається «За гідне майбутнє без олігархів», де він обіцяє запровадити обов’язкову перевірку держслужбовців, кандидатів на виборні посади за допомогою детектора брехні на причетність до корупційних дій, сепаратизму, співпраці з іноземними спецслужбами та наявність громадянства інших держав. Відкрити архіви КДБ СРСР.

Скасувати недоторканність президента України, народних депутатів та суддів. Заборонити платну політичну рекламу у ЗМІ за три місяці до початку та впродовж усієї виборчої кампанії. Позбавляти мандату за кнопкодавство.

Здійснити реальну судову реформу. Обирати місцевих суддів ‒ громадою на 5 років, суддів апеляційних судів ‒ з’їздом суддів місцевих судів на 7 років, суддів Верховного Суду ‒ з’їздом суддів України на 10 років.

Кошулинський обіцяє повернути гроші з офшорів. Повернути державі незаконно приватизовані підприємства. Встановити тарифікаційну шкалу погодинної оплати праці (за європейськими стандартами).

Заборонити торгівлю стратегічним ресурсом України ‒ землею с/г призначення. Надавати її в довгострокове володіння винятково українським громадянам із правом родинного успадкування або продажу лише державі. Повернути до комунальної або державної власності підприємства-монополісти електро-, газо-, тепло-, водопостачання тощо. Надавати газ та електроенергію для населення за собівартістю.

Створити українським заробітчанам умови для повернення на Батьківщину. Вважати інвестиціями й не оподатковувати зароблені ними гроші та майно. Усунути причину трудової міграції та демографічної кризи ‒ забезпечити кожній українській сім’ї конституційне право на житло. Зобов’язати будівельні компанії зводити соціальне житло за доступними цінами, згідно з державною програмою.

Запровадити соціальну та академічну стипендії, встановити їхній розмір відповідно до прожиткового мінімуму.

Скасувати несправедливу пенсійну реформу.

Що стосується зовнішньої політики, то Руслан Кошулинський обіцяє визначити європейський україноцентризм стратегічним курсом держави, згідно з яким Україна прагне стати геополітичним центром Європи. Формувати новий вектор української геополітики — на утворення нової європейської єдності ‒ Балто-Чорноморського Союзу. А також повернутися до Будапештського меморандуму.

Запровадити воєнний податок з олігархів та прогресивний воєнний збір за принципом: більші доходи ‒ більший відсоток.

Ухвалити Закон «Про правонаступництво України щодо Української Народної Республіки». Забезпечити українській мові реальний статус єдиної державної. Кошулинський хоче спрямувати кожну шосту гривню з прибутку від прокату іноземної кінопродукції на розвиток вітчизняного кіно.

Зберегти унітарний устрій держави. Заборонити надання будь-якої автономії, «спеціального статусу» чи «особливого порядку місцевого самоврядування».

Декларація

У своїй декларації про доходи кандидат у президенти Руслан Кошулинський вказав трьох членів родини – дружину, сина та доньку.

У розділі «Об’єкти нерухомості» усього два об’єкти – будинок у Львові площею понад 234 кв м, придбаний 2014 року, а також земельна ділянка площею 334 кв м. Серед об’єктів незавершеного будівництва Руслан Кошулинський зазначив гараж, теплицю та альтанку.

Дружині кандидата у президенти належить  автомобіль Nissan Leaf 2013 року випуску.

За 2017 рік Руслан Кошулинський заробив більше 22 тисяч гривень, і понад 2 тисячі гривень процентів. Натомість дружина заробила майже 130 тисяч гривень.

На банківських рахунках у кандидата в президенти є трохи більше 16 тисяч гривень, натомість готівкою Кошулинський задекларував 80 тисяч гривень і 7300 доларів, дружина – 54 тисячі гривень.

Олександр Данилюк, 37 років, громадський діяч

Олександр Данилюк – громадський діяч, адвокат, правозахисник. Координатор громадського руху «Спільна справа». Радник міністра оборони України Валерія Гелетея на громадських засадах з 15 липня до 5 листопада 2014 року, керівник ГО «Центр оборонних реформ».

Правозахистом почав займатись в студентські роки. Очолив правозахисну організацію «Правове суспільство» (Інститут правового суспільства). Був Уповноваженим з прав дітей та молоді при КМЦССМ КМДА.

Закінчив Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана за спеціальністю «Правознавство».

З 2000 року брав активну участь у акціях опозиції «Україна без Кучми» та «Вставай, Україно!». У 2004 році був адвокатом кандидата в Президенти Ющенка в Донецькій області. Захищав Бориса Пенчука (видавця книги «Донецька мафія»).

Олександр Данилюк оголосив себе генеральним координатором Податкового майдану в листопаді-грудні 2010 року.

25 січня 2014 під час Євромайдану активісти координованого Данилюком руху «Спільна справа» зайняли, але згодом звільнили будівлю Міністерства енергетики та вугільної промисловості на вулиці Хрещатик, а 26 січня 2014 — будівлю Міністерства юстиції на вулиці Городецького, 13, в Києві.

3 лютого 2014 стало відомо, що Данилюк нелегально, пiшки перетнув державний кордон України та виїхав до Лондона.

Одружений з громадянкою Великої Британії, виховує сина і доньку.

Що обіцяє

Програма кандидата у президенти Олександра Данилюка практично не пропонує жодних конкретних кроків, окрім змін до виборчого законодавства. Це швидше агітаційний листок політичної сили, аніж програма дій кандидата у президенти.

Відвернення російського реваншу, унеможливлення зради виборців так званими патріотичними політиками та протидія формуванню ними «широкої коаліції» з ворожими Україні силами – головне завдання, яке ставить перед собою громадянський рух «Спільна Справа».

Уникнути національної катастрофи – це повторити шлях азійських тигрів: Японії, Тайваню, Південної Кореї, що спромоглися в не менш важких повоєнних умовах за кілька десятиліть побудувати сучасні високотехнологічні інноваційні економіки та увійти до десятки найбільш розвинених країн в світі.

Данилюк обіцяє усунення олігархів, що є головними носіями російського сировинного колоніалізму, від впливу на формування державної політики.

А також відмова від мажоритарної складової виборів до Верховної Ради України.

Декларація

У своїй декларації за 2017 рік Олександр Данилюк зазначив трьох членів родини – дружину, сина та доньку.

У розділі «Об’єкти нерухомості» шість пунктів. Скидається на те, що кандидат у президенти Данилюк бездомний, адже вся нерухомість належить дружині і знаходиться в окупованій Ялті, а саме: дві земельні ділянки, гараж площею понад 106 кв м, дві квартири – 21 та 28,1 кв м та житловий будинок площею понад 80 кв м.

Водночас Олександру Данилюку належать корпоративні права у ТОВ «Всеукраїнський центр сприяння підприємницькій діяльності», ТОВ «Інформаційна агенція «Гілдхол», Бленхейм технолоджіс ЛЛС, зареєстрована у США. Натомість дружині належить ТОВ «Скейн-Україна», ТОВ «Да + Груп», ПП «Атлант», 50% ТОВ «Фірма «Бекас ЛТД» та 100% «Скейн ЛТД», зареєстрованої у Великобританії.

У ГО «Центр оборонних реформ» Олександр Данилюк 2017 року заробив понад 620 тисяч гривень, натомість дружина задекларувала мільйон 730 тисяч гривень.

Рахунків у банках кандидат у президенти не задекларував, натомість зазначив готівкові кошти – 170 тисяч фунтів стерлінгів і 92 тисячі фунтів стерлінгів дружини.

Крім того, Данилюк зазначив у декларації ГО «Центр оборонних реформ» та благодійна організація «Фонд Декарта».

Сергій Тарута, 63 роки, народний депутат, олігарх

Сергій Тарута – підприємець, політик, голова ради директорів компанії «Індустріальний союз Донбасу», президент футбольного клубу «Металург».

Закінчив Ждановський металургійний інститут, механіко-металургійний факультет та Донецьку державну академію управління. Після закінчення Маріупольського політехнічного інституту працював на заводі Азовсталь, де пройшов шлях від керівника цехового рівня до посади керівника зовнішньоекономічної служби всього комбінату.

У 1995 році створив і очолив зовнішньоторговельну фірму «Азовімпекс», що в 1996 році виступила одним із засновників Корпорації «Індустріальний союз Донбасу». З перших днів є виконавчим директором Корпорації.

Співзасновник фонду «Арт-Інвест», який займається поверненням предметів культури та мистецтва в Україну, а також Музею національного культурного надбання «Платар», у якому, зокрема, зібрана унікальна колекція предметів Трипільської культури.

Голова Донецької обласної державної адміністрації 2 березня 2014 – 9 жовтня 2014.

На початку 2010 року 50% плюс дві акції корпорації «Індустріальний союз Донбасу» придбав пул російських інвесторів. У січні 2011 року російські представники були призначені фінансовими кураторами українських комбінатів Тарути. Протягом останньої декади травня 2014 за позовом російського банку ВТБ на значну частину офшорних активів Тарути було накладено арешт. У лютому 2008 року зі статком  2 мільярди 650 мільйонів доларів Тарута посів 8 місце в ТОП-130 найбагатших українців журналу «Фокус». За оцінками «Форбс», 2013 року його статки становили 597 мільйонів доларів.

Тарута нагороджений орденом «За заслуги» ІІ та ІІІ ступенів.

У кандидати в президенти Таруту висунула партія «Основа», засновником якої він є.

Що обіцяє

Передвиборна програма Сергія Тарути називається «Національна ідея для України: мир, добробут, повага».

Тарута обіцяє, що територіальна цілісність України буде відновлена за допомогою ефективної дипломатії. Його мирний план передбачає, передусім, розміщення миротворчої місії ООН в окупованих районах Донбасу, розгортання діяльності міжнародної тимчасової адміністрації для забезпечення соціально-економічного розвитку регіону та реінтеграції мешканців Донбасу.

Кандидат обіцяє зробити все, щоби Росія сповна відповіла за свою агресію проти України, відшкодувала збитки, завдані економіці та громадянам України. Повернення Криму до складу України воєнним шляхом вважає неприйнятним: основою для повернення півострова може бути лише політико-дипломатичне та юридичне розв’язання проблеми.

Крім того, кандидат у президенти обіцяє, що Україна до 2030 року увійде в топ-30 країн світу з економічного зростання ВВП на рівні 710-750 мільярдів доларів. Щорічні темпи зростання економіки становитимуть не менш як 10%. Не менш як 50% населення за рівнем прибутків належатиме до середнього класу, а середня тривалість життя в Україні становитиме понад 75 років.

Гарантує досягнення повної енергонезалежності України впродовж 5 років. А також Тарута обіцяє зменшити кількість податків і знизити їхню ставку, створити умови для повернення фінансів з офшорів.

Кандидат у президенти обіцяє написати нову Народну Конституцію, пріоритетом якої будуть національні інтереси України. Забезпечить скорочення кількості депутатів Верховної Ради України з 450 до 250, створення верхньої палати Верховної Ради з 54 чоловік із рівним представництвом кожного регіону України, прийняття законів про імпічмент Президенту та зняття недоторканності з депутатів ВР України за кримінальні злочини та корупцію. Вибори проходитимуть за відкритими списками, а мажоритарні округи будуть скасовані.

Підвищення середньої зарплати до 20-25 тисяч гривень. Створення 2 мільйонів робочих місць із гідною зарплатою.

Зниження тарифів на комунальні послуги. Вартість комунальних послуг не перевищуватиме 25% прибутків родини; надання пільгових кредитів на придбання або будівництво житла під 3-4% на 30 років. Державну допомогу в зв’язку з народженням першої дитини – у розмірі 100 тисяч гривень, другої та кожної наступної дитини – 200 тисяч гривень. Натомість мінімальна пенсія має бути 10 тисяч гривень.

Декларація

У своїй декларації за 2017 рік кандидат у президенти Сергій Тарута зазначив дружину.

У розділі «Об’єкти нерухомості» є 18 пунктів. Зокрема у Києві йому належать нежитловий будинок та три кварти площею 257, 203 та 171 кв м. В окупованій Ялті Таруті належить квартира площею понад 100 кв м, а в окупованому Донецьку будинок площею понад 1700 кв м, квартира 130 кв м та земельна ділянка. Ще одна квартира площею 70 кв м знаходиться в анексованій Алушті. В Маріуполі Сергію Таруті належить дві квартири площею 60 і 44 кв м.

Дружина кандидата задекларувала будинок в Маріуполі площею 164 кв м, три земельні ділянки у Києві, одна – в Маріуполі, будинок у столиці 479 кв м, гараж 118 кв м.

Також кандидат задекларував офіс в Києві, який орендує.

Оскільки Сергій Тарута є відомим меценатом і поціновувачем мистецтва, у його декларації безліч антикварних виробів: японські вази, різьба, столики, скульптури, ікони, картини, твори мистецтва, амфори, кераміка, годинники, свічники, книги, сервізи, ціла колекція наручних годинників та коштовностей. Загалом уся декларація Тарути зайняла аж 101 сторінку.

Тарута задекларував 24% корпоративних прав у ТОВ «ФК «Металург», 50% – ТОВ «Музей Історичного культурного надбання «Платар», 50% – ТОВ «ПБП «Азовінтекс», 50% – ЗЕП ТОВ «Азовімпекс», 50% – ТОВ «Арт Інвест Групп». Тарута є бенефіціаром низки офшорних кіпрських компаній, а також зареєстрованих в Україні.

Як депутат Тарута заробив 2017 року трохи більше 211 тисяч гривень, 240 тисяч йому принесло надання майна в оренду, понад 128 тисяч пенсія, понад 2 мільйони – проценти, понад 250 тисяч – відшкодування депутатської діяльності. Дружина отримала 36 тисяч гривень пенсії.

На банківських рахунках у Тарути є понад 7 тисяч гривень та понад 878 тисяч доларів. Готівкою – понад 4,5 мільйона доларів, 560 тисяч євро, 20 тисяч фунтів стерлінгів. У дружини – 450 тисяч доларів. Ще понад 3,5 мільйона гривень значаться як позичені третім особам.

Серед видатків Тарута зазначив майже мільйон 300 тисяч гривень благодійних внесків.

Ігор Смешко, 63 роки, екс-глава СБУ

Ігор Смешко – військовий, політичний і державний діяч, очільник Всеукраїнської громадської організації «Сила і Честь». Голова Комітету з питань розвідки при президентові.

Закінчив Київське вище зенітно-ракетне інженерне училище (військовий інженер з радіотехніки), ад'юнктуру там же, докторантуру Військової академії протиповітряної оборони, Національну академія оборони України, Київський університет ім. Т.Шевченка (юрист).

Вільно володіє українською, російською, англійською, німецькою та французькою мовами.

Військова служба Ігоря Смешка розпочалася 1972 року, а вже 1992 року він відповідальний секретар Експертної наукової ради Міністерства оборони України, військовий, військово-морський, військово-повітряний та аташе з питань оборони України в США, 1997 року начальник Головного управління розвідки МОУ, 2003-2005 рр. голова СБУ. З 2006 року – президент Центру стратегічних досліджень та аналізу.

Автор (співавтор) понад 100 наукових праць і численних винаходів у галузі проектування головок самонаведення керованих ракет та систем керування високоточною зброєю.

Одружений, має двох синів.

Що обіцяє

Передвиборна програма Ігоря Смешка називається «Сім перемог для України».

Він обіцяє подолати бідність через ліквідацію корупційної складової у тарифах на електроенергію, житлово-комунальні послуги; ініціювати звільнення сімейного бізнесу від податків на прибуток; податкову підтримку середнього класу, створення робочих місць, повернутися заробітчан додому.

Крім того, хоче сформувати дієві механізми повернення анексованого Криму та деокупації Донбасу шляхом дипломатичних та економічних заходів міжнародного впливу, насамперед у рамках зобов’язань країн-підписантів Будапештського меморандуму.

Кандидат у президенти збирається запобігати втечі за кордон викритих корумпованих політиків і чиновників та виведення активів злочинного походження.  Хоче армію забезпечити сумісністю з НАТО, що сприятиме отриманню Плану дій щодо членства в Альянсі.

Смешко обіцяє подолати корупцію. Ініціюватиме створення  державних комісій: з викриття фактів вивезення капіталу за кордон,  починаючи з 1991 року, та повернення вкраденого; з розслідування роботи Нацбанку України за останні 5 років; з розслідування процесів непрозорої приватизації.

Кандидат обіцяє створення умов для формування потужного середнього класу, який мав би становити  понад 50% населення.

Деолігархізацію, демонополізацію, деофшоризацію та детінізацію економічних відносин, відновлення соціальної справедливості в питаннях власності, у поєднанні з державними преференціями для малого і середнього бізнесу. Створення Державного Земельного Банку і його відділень у регіонах, енергетичну незалежність.

Смешко обіцяє створення демократичної моделі, у якій визначення посадових обов’язків президента і прем’єр-міністра має ліквідувати конфлікт політичних інтересів у керівництві виконавчою гілкою влади. Прийняття прозорої процедури імпічменту президенту.

Декларація

У своїй декларації за 2017 рік кандидат у президенти зазначив дружину.

У розділі «Об’єкти нерухомості» 31 пункт. Ігор Смешко володіє 16 земельними ділянками у Брюховичах, Києві, Київській області, Черкаській. Дружині належить три ділянки в Одеській області та Києві.

Крім того, Смешко задекларував будинок у Києво-Святошинському районі площею понад 400 кв м, дві квартири у Києві площею понад 37 і 317 кв м, у якій йому належить чверть. А також машиномісце у Києві.

Дружині належить квартира в анексованій Ялті площею понад 127 кв м, нежитлове приміщення у Києві 140 кв м, три машиномісця. А також Смешко задекларував базу відпочинку і земельну ділянку в Миколаївській області, які перебувають в іпотеці.

Є у кандидата у президенти два об’єкти незавершеного будівництва – це два житлові будинки площею 143 і 510 кв м у Києво-Святошинському районі. У родини три автомобілі, які належать дружині: Лексус RX 350 2011 р.в., Лексус ES 250 2016 р.в., Nissan Almera 2008 р.в.  Ігор Смешко є бенефіціаром ТОВ «Лагуна», а його дружина ТОВ «Бізнес Консалтинг Центр».

2017 року кандидат у президенти отримав майже 250 тисяч пенсії, 12,5 тисячі зарплати, процентів майже 95 тисяч гривень, дружина – майже 43 тисячі гривень і понад 288 тисяч гривень від продажу рухомого майна.

Смешко задекларував 270 тисяч доларів готівкою, у банку – понад 9 тисяч гривень, понад 121 тисячу доларів, майже 113 тисяч євро. У дружини на банківських рахунках 70 тисяч доларів і понад 3600 євро.

Інна Богословська, 58 років, політична діячка

Інна Богословська – політик та підприємець, депутат трьох скликань.

1982 закінчила Харківський юридичний інститут, у 1989 вступила в заочну аспірантуру Інституту держави і права Академії Наук СРСР.

Заснувала одну з перших у Харкові юридичних служб. У 1994 організувала «Міжнародну аудиторську службу». Згодом було засновано консалтингову групу «Пруденс». У березні 1998 була вперше обрана народним депутатом. Згодом обиралася 2007 та 2012 рр.

Ім’я Інни Боголосвської пов’язують із олігархом Віктором Пінчуком, зятем Леоніла Кучми.

Перший раз Інна Богословська вийшла з Партії регіонів у травні 2009 року, оголосивши про намір балотуватися на пост президента. У жовтні 2010 року вона повернулася до Партії регіонів та її фракції у Верховній Раді України.

30 листопада 2013 після силового розгону Євромайдану заявила про вихід з фракції і партії Партії регіонів. Один із 148 депутатів Верховної Ради України, які підписали звернення до Сейму Республіки Польща з проханням визнати геноцидом поляків події національно-визвольної війни України 1942-1944 років. Цей крок перший Президент України Леонід Кравчук кваліфікував як державну зраду.

Інна Богословська втретє вийшла заміж, має доньку та онуку.

Що обіцяє

У своїй передвиборній програмі Інна Богословська обіцяє бути лише один термін президентом і за цей час зруйнувати усі корупційні схеми та знищити можливість узурпації влади.

Президент України зобов’язаний мешкати в резиденції Президента під публічним наглядом, користуватися виключно державними засобами зв’язку та листування з фіксуванням технічними засобами життєдіяльності Президента України.

Богословська обіцяє, що система безпеки буде збудована на базі професійної та резервної армій, а також територіальної громадської оборони. Професійна армія України має будуватись за стандартами НАТО, мобілізація молоді, непідготовленої до сучасної війни, не проводитиметься.

Добровольці та військові, що захистили країну від російської агресії, мають бути звільнені з тюрем.

Кандидатка обіцяє забезпечити прийняття закону про зброю. Вільні люди мають мати право володіти зброєю.

Відмова від будь-якої військово-політичної співпраці з Росією до звільнення Донбасу і Криму. Звільнення окупованих територій Донбасу за допомогою миротворчих сил ООН. Повернення Криму через побудову нової системи безпеки та контролю у Чорноморському регіоні  разом з країнами чорноморського регіону.

Боголовська обіцяє запровадити найнижчі податки у Європі: 10% – податок з продажів, 10% – на всі види доходів фізичних осіб, ліквідація ПДВ, акцизи на тютюнові та алкогольні вироби та предмети розкоші, рента на надра та корисні копалини.

Крім того, кандидатка каже, що забезпечить енергонезалежність України та жорсткий контроль над природними монополіями. Ціна на газ та вугілля буде складати середню ціну між ціною власного видобутку та ціною імпорту. Це дозволить суттєво зменшити тарифи для населення та вартість енергоносіїв для промисловості.

Забезпечення 100% покриття території країни сучасною системою зв’язку 5G та вище.

Розвиток «срібної» економіки – ринків праці, товарів та послуг для людей віку 45 і більше.

Створення Національної Аграрної біржі, щоби стати господарями результатів сільськогосподарського виробництва.

Створення Національного Земельного Фонду, який буде викупати землю у тих, хто хоче її продати. Ліквідація монополій у сільському господарстві.

Безвідсоткові кредити на освіту та медичні послуги. Списання заборгованості за валютними кредитами громадян за програмою, що буде враховувати відповідальність Національного банку України, комерційного банку-кредитора та громадянина.

Створення шкільних округів, як центрів спілкування громад. Автономія університетів. Реорганізація університетів у центри розвитку освіти та науки.

Провести безкоштовну диспансеризацію населення з метою перевірки стану здоров’я громадян.

Мінімальна пенсія на рівні прожиткового мінімуму.

Проведення електронного перепису населення.

Призначення громадянина на всі без виключення публічні посади буде відбуватися за результатами відкритих публічних конкурсів. Будь-який громадянин, обраний на публічну посаду, буде зобов’язаний надати добровільну згоду на те, що по відношенню до нього можуть проводитися оперативно-розшукові дії без санкції суду протягом 2-ох років з моменту призначення.

Будуть змінені закони про вибори до Верховної Ради та органів місцевого самоврядування: ліквідований прохідний бар’єр, введено обмеження на фінансування виборчої кампанії, заборонена політична реклама та введені обов’язкові політичні дебати.

Мирові судді будуть обиратися строком на 2 роки. Саме ці судді стануть новим резервом для суддів вищих рівнів.

Судді середньої ланки будуть призначатися строком на 5 років. Судді вищого рівня будуть обиратися на довічний строк. Буде відмінено недоторканність суддів та введено обов’язкову публічну звітність про статки. Суд присяжних забезпечить правосуддя по справах щодо тяжких злочинів.

Декларація

Жодних членів родини у своїй декларації за 2017 рік Інна Богословська не зазначила.

У розділі «Об’єкти нерухомості» лише два пункти: квартира у Харкові площею 100 кв м, яка є власністю Людмили Богословською, натомість Інна Богословська там зареєстрована, та квартира площею 138 кв м у Києві, якою кандидатка користується на підставі договору позички.

Також Інна Богословська задекларувала коштовності, здебільшого з діамантами, три шуби, індійську книжкову шафу, антикваріат, одяг, рояль, антикварні меблі, картини, італійську люстру.

З транспортних засобів кандидат у президенти задекларувала Тойоту Camry 2.5 AT Comfort (2R) 2017 р.в. Богословська задекларувала корпоративні права у ТОВ «Юридична міжнародна служба» та ТОВ «Курсстенмаш». З нематеріальних активів Інна Богословська вказала авторські права на дві книги, товарний знак і криптовалюту, вартість якої понад 150 тисяч гривень.

Заробила Інна Богословська 2017 року усього лише 42 тисячі гривень. Натомість у неї 180 тисяч доларів готівки, а ще 90 тисяч євро і 2 мільйони 800 тисяч гривень, у банку – 440 доларів та 471 євро.

Має Інна Богословська й борги – вона винна майже півмільйона гривень за автомобіль і ще майже 50 тисяч гривень – кредит.

Оксана ДУДАР

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: