Як у Львові ставляться до неформальної освіти, — опитування

Слайдер-ГП-9-1024x437

Українська академія лідерства разом з КМІС дізналась думку мешканців 6 міст України щодо можливостей та стану освіти.

Говорячи про якість та стан освіти в місті, для мешканців всіх міст найбільшою проблемою є брак кадрів, про це говорять 13-18% респондентів, які виокремили цю проблему як найпріоритетнішу. На другому та третьому місці знаходяться осучаснення освіти, хабарництво та зміна програми. Від 2 до 5 % зазначають, що з освітою все гаразд.

Питання ставилось про середню, вищу та неформальну освіту. Тут мешканці, здебільшого, задоволені неформальною освітою(більше 30%). Більше, ніж 17% сказали, що їм важко відповісти на це питання, це пов`язано, переважно, з відсутністю знань про неформальну освіту.

Більша частина людей готова займатись додатковою освітою. Здебільшого, від 1 до 3 годин на день ( 25-36% ). Лише (28-36%) не готові приділяти свій час додатковій освіті, у більшості, це старші люди.

У Києві 75% жителів вважають, що можливості для реалізації молоді є, і лише 10% говорить протилежне, у Харкові та Львові ситуація трохи гірша, там 61% вважають що перспективи для молоді існують.

Натомість, ситуація у Чернівцях залишає бажати кращого, тут лише 40 відсотків бачать можливості для реалізації молоді в місті. Безумовно, сама молодь (16-35років) краще бачить свої перспективи та можливості, тому в усіх містах частка думки молоді щодо цього більша на 10 відсотків, ніж загальна думка мешканців міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: