Дубневич на волі та визнання судом ООН юрисдикції у справі України проти Росії. Головні новини 8 листопада

3j0a8021_id53353_650x410_650x410

За депутата Ярослава Дубневича внесли 100 мільйонів гривень застави, а проросійські окупаційні сили зірвали розведення сил й засобів у районі Богданівки та Петрівського.

IA Дивись.Info зібрала головні новини дня.

Карпати закатають асфальтом

Здавалося, мало що поєднує «столицю світу» Нью-Йорк і віковічні українські Карпати. Але от найстаріша газета США «Нью-Йорк Таймс» написала про Свидовець – гірський масив із численними природоохоронними територіями. Власне тут має бути гірськолижний курорт, де десятки готелів та ресторанів прийматимуть тисячі туристів. Проект з будівництва масштабного туристичного комплексу пов’язують з компанією Коломойського, а саме ТОВ «Скорзонера», бенефіціарами якої є олігархи Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, пише американське видання. Вперше про курорт заговорили ще 2016 року. З того часу і досі активісти, екологи та деякі політики почали вести активну просвітницьку роботу, аби донести інформацію про згубний вплив гігантського проекту у цій місцевості, оскільки він загрожує тутешній екоситемі.

За Дубневича внесли 100-мільйонну заставу, він вийшов з СІЗО

Адвокат Олексій Шевчук заявив, що за народного депутата Ярослава Дубневича внесли 100 мільйонів гривень застави. Він вийшов з СІЗО

Бойовики зірвали розведення сил у Петрівському

У штабі ООС заявили, що проросійські окупаційні сили зірвали розведення сил й засобів в районі Богданівки та Петрівського. Раніше Тристороння контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі прийняла рішення про розведення сил й засобів у Петрівському опівдні 9 листопада.

Міжнародний суд визнав юрисдикцію у справі України проти Росії

Речник Міністерства закордонних справ Катерина Зеленко заявила, що Міжнародний суд ООН визнав наявність своєї юрисдикції розглядати позов України проти Росії.

Короткий огляд інших новин

  • Верховний Суд України відхилив касаційну скаргу Пустомитівської міської ради та підтвердив право Львівської обласної державної адміністрації розпоряджатися землями в селі Наварія.
  • Ситуацію з опалювальним сезоном у Новояворівську та Новому Роздолі визнано надзвичайною техногенного характеру. Відповідне рішення сьогодні, 8 листопада, прийняли у межах позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
  • Сьогодні, 8 листопада в Національному музеї у Львові ім. А. Шептицького відкрилась виставка робіт Романа Романишина «Перехрестя»
  • Як змінились ціни на нерухомість у львівських новобудовах у жовтні та що чекати від цін на нерухомість далі.
  • Міжнародний суд ООН визнав прийнятною скаргу у справі України проти РФ щодо порушення Росією Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму.

Куди піти 9 і 10 листопада

Виступи відомих бандуристів, виступи Alina Pash та Тартак та харизматичний ораторський курс — в афіші подій від ІА Дивись.info.

Що дивитися цієї осені. Кращі серіали листопада

Що було б, якщо радянський космонавт першим ступив на Місяць, драмедія про закулісся телестудії Манхеттена, екранізація фантастичної трилогії Філіпа Пулмана та космічна опера і частина всесвіту «Зоряних воєн» — у кращих серіалах листопада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: