Суперечка Зеленського та Тимошенко та ймовірне звільнення Микичак. Головні новини 19 листопада

_104731743_20181211_124234
Фото: ВВС

Що буде, якщо Україна вийде з Мінських домовленостей, Зеленський звинуватив Тимошенко в спробах «просунути» своїх людей на «солодкі посади». У відповідь вона закликала президента готуватися до корпоративів, а на місці колишнього горілчаного магазину у Львові відкриють сучасну медіатеку

IA Дивись.Info зібрала головні новини дня.

Новий формат чи скасування санкцій: що буде, якщо Україна вийде з Мінських домовленостей

Якщо зустріч у норманському форматі не принесе результатів, Україна може вийти з Мінських домовленостей. Про це міністр закордонних справ Вадим Пристайко сказав в інтерв’ю BBC News Україна. Водночас він не виключає, що вихід з Мінських домовленостей призведе до скасування санкцій Заходу проти Росії. Тож ІА Дивись.info запитала в експертів, які наслідки це матиме для України, який механізм демонтажу угод і що замість них?

Зеленський звинуватив Тимошенко в спробах «просунути» своїх людей на «солодкі посади». У відповідь вона закликала президента готуватися до корпоративів

Президент Володимир Зеленський заявив, що лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко обіцяла голосувати протягом року за всі закони разом зі «Слугою народу» взамін на призначення її людей на важливі посади.

Зеленський відреагував на заяву Тимошенко про те, що вона йде в опозицію: «Є дуже давня українська традиція. Раз на пʼять років Юлія Володимирівна Тимошенко йде в опозицію до чинного президента, імітуючи турботу про народ».

«Хотів би, щоб усі ми були чесними до кінця. Так, Юлія Володимирівна справді пропонувала. Вона принесла список своїх людей для призначення на «солодкі» місця. А натомість обіцяла протягом року голосувати за всі закони разом зі «Слугою народу» у Верховній Раді», — розповів глава держави.

Зеленський наголосив, що Тимошенко відмовили, бо «епоха договірняків скінчилася назавжди». «Але подивіться, який гарний вигляд має зараз «опозиція». Така фігура! А знаєте чому? Тому що зараз їй просто не дають «солоденького», — пожартував президент про лідерку «Батьківщини».

Тимошенко у відповідь натякнула, що президенти України при владі на другий термін не залишалися (крім Леоніда Кучми), а також нагадала Зеленському про діяльність у «Кварталі 95».

Читайте також: Тимошенок & Зеленський: як соцмережі відреагували на суперечку політиків

На місці колишнього горілчаного магазину у Львові відкриють сучасну медіатеку

Міські бібліотеки зовсім скоро мають перетворитися з книгозбірень на місця для генерування ідей, йдеться у програмі «Львів 2020». 12 бібліотек вже осучаснено, на 6-ти об’єктах ще тривають ремонтні роботи. Зокрема, йдеться про історичну будівлю №175 на вулиці Богдана Хмельницького.

Короткий огляд інших новин

Найрезонансніші псевдоновини, у які всі повірили: як шукати правду у ЗМІ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: