День знань: у всіх львівських школах учні сіли за парти

школа
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Навчальний рік 2020 року розпочався традиційно наживо. Усі львівські школи, які функціонують у місті, відкрили свої двері для новоспечених школярів і учнів на День знань.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Як повідомляють у мерії всі 117 шкіл забезпечені необхідними засабами захисту в умовах пандемії та готові до навчального процесу.

Читайте також: Школа і карантин: чим забезпечать учнів, а що потрібно купити

«Всі 117 шкіл сьогодні відкрилися для маленьких львів'ян. В кожній школі ми зробили максимум можливих входів. Ми порозводили початок навчання по різних годинах, щоб не було скупчення дітей. Якщо дитина забула вдома маску, то школа її маскою забезпечить. Було виділено близько 9,5 млн грн для всіх закладів освіти на закупівлю всього необхідного: дезінфектори, термометри, маски, паперові рушники тощо. Тобто і працівники, і учні забезпечені всім необхідним», - розповів у ранковому ефірі на радіо «Люкс FM» Андрій Садовий, міський голова Львова.

Читайте також: Карантину боятися, та до школи готуватися: яким буде навчання з 1 вересня

Мер також зазначив, що в школах буде достатньо жорсткий контроль. Перевірка температури всім, хто буде заходити у школу, крім цього, батькам не рекомендують заходити до школи взагалі.

Читайте також: У МОЗ пояснили, як діяти вчителю, якщо в учня запідозріли COVID-19

Нагадаємо, раніше у відомстві повідомили, що розглядатимуть різний формат навчання у освітніх закладах. Зокрема, це стосується переходу на дистанційну форму через ймовірну загрозу настання другої хвилі COVID-19, яку очікують у жовтні-листопаді цього року.

Додамо, що навчальні заклади, які перебувають у регіоні, де встановлено «промаранчеву» зону карантину, функціонують із скурпульозним дотриманням необхідних карантинних вимог.

Станом на ранок вівторка, 1 вересня, на Львівщині зафіксовано 14 тисяч 703 підтверджені випадки інфікування коронавірусом, з них 402 летальні, 4449 пацієнти — одужало. За останню добу наявність хвороби підтвердили у 193 осіб, серед яких 85 — мешканці Львова.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: