Цього року у Львові з'явилось кілька мистецьких центрів, бібліотек і музеїв (фото)

IMG_1569
Фото з архіву редакції.

У Львівському управлінні культури розповіли про головні досягнення, реалізовані в нинішньому році. Йдеться про відкриття нових культурних об'єктів у місті.

Як повідомили у пресслужбі мерії, всі задумані проєкти були профінансовані та реалізовані.

Зокрема, в 13 жовтня у Львові відкрили Музей Міста. Проєкт започаткували ще у 2017 році. МуМі — це простір змінних виставок, місце комунікації з мешканцями, платформа осмислення міста.

Фото з відкриття Музею Міста у Львові, 14 жовтня 2020 рік.

Спільно з відвідувачами Музей міста буде досліджувати та пізнавати міську ідентичність, через зв’язок із минулим допомагати зрозуміти себе в сучасному контексті та вплинути на майбутнє міста.

Читайте також: Урбаністичний простір свободи: у Львові відкрили інтерактивний Музей міста (фоторепортаж)

Окрім цього, у місті 19 жовтня на вул. Стефаника, 11 відкрили муніципальний мистецький центр на вул. Стефаника.

Читайте також: У Львові відкрили муніципальний мистецький центр: що тут буде (фоторепортаж)

Муніципальний мистецький центр. Тепер тут — галерея, виставкова площа, медіатека та кав’ярня. Відкриття відбулось 19 жовтня 2020 року.

Сучасний культурний простір об’єднав галерею із виставковою площею 100 квадратних метрів, лекторій, медіатеку та кав’ярню. Робота над створенням Центру тривала від листопада 2019 року.

12 серпня 2020 року для юних читачів Львова відкрила двері медіатека «Під Високим Замком» на вулиці Богдана Хмельницького, 175. Там є однойменний бібліохаб, історичну будівлю якого відреставрували, а його простір — повністю оновили.

Фото: Роман Балук

Також 20 серпня нинішнього року у Львові з'явилась сенсотека для інклюзії людей з вадами зору. Простір запрацював на вулиці Уласа Самчука, 22, що у Стрийському парку. Це не звичайна бібліотека, а місце для відпочинку та нових знайомств.

Фото: ЛМР

У мерії нагадують про відкриття  SPILNO бібліотеки на вулиці Миколайчука, 1 і анонсовують відкриття бібліотеки на вулиці Шевченка. Там уже завершені ремонтні роботи.

Читайте також: Паркінг та інформаційно-освітній центр: як розвиватиметься Шевченківський гай (фото)

А ще, зазначають в управлінні культури, що цього року зреалізовано масштабну  програму «Фокус на культуру».

На початку 2020 року Львів визначив культуру як пріоритет. Як зазначив мер Львова Андрій Садовий, попри дійсно непросту ситуацію з бюджетом (щомісяця місто внаслідок карантину втрачає понад 100 млн грн), ми вирішили зробити все можливе, аби програма не згорталась.

Усі культурні інституції Львова та окремі митці мали нагоду подавали свої ідеї на конкурс у двох категоріях — великі та малі проєкти. І конкурсі здобуло перемогу 20 проєктів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: