У лабораторному центрі МОЗ Львівщини розповіли про побічні ефекти вакцини від коронавірусу

7_1614240651__1614241705_1489x762_1_0

Вакцина, яку закупила Україна виготовлена на заводі в Індії.

Про це під час брифінгу розповіла директорка лабораторного центру МОЗ на Львівщині Наталія Іванченко.

«Це один з найбільших світових гігантів з виробництва препаратів. Вакцини  цього заводу для нас не новинка. У повсякденній практиці ми використовуємо вакцини проти кашлюка правця, кору краснухи та інші виготовлені на цьому заводі. Ця вакцина не має особливих умов зберігання», - розповіла Наталія Іванченко.

Вона додала, що вакцина може мати певні побічні ефекти, а всі негативні події здебільшого провлятимуться у перші півгодини після введення препарату.

«У місці введення людина може мати почервоніння, незначну припухлість, незначний біль. Прогнозовано може підвищитися температура, але ненадовго. Також може бути ломота у м’язах, та грипоподібний стан, головний біль. Однак це не означає, що так буде в усіх вакцинованих. Мета вакцини – виробити в організмі людини захист, а для того щоб його виробити мають відбутися певні реакції в організмі. Нічого надзвичайного не буде, і людина таких реакцій не повинна боятися. Вона повинна зрозуміти, що вони пройдуть, а імунітет в організмі виробиться», - додала Наталія Іванченко.

Водночас дітей до 18-м років, вагітних і тих, хто має ознаки гострого захворювання не вакцинуватимуть.

«Якщо в когось температура 37,2, нежить, загальна слабкість, біль у м’язах, головний біль або наприклад загострення холециститу – таких людей вакцинувати наразі не будуть.

Нагадаємо, учора, опівночі, на Львівщину прибула вакцина Oxford/AstraZeneca (Covishield) для вакцинації від COVID-19.

«Загалом на Львівщину привезли понад 42 тисячі доз вакцини. Першими за рекомендаціями МОЗ вакцинуватимуть медиків мобільних груп, а також медиків ковідних лікарень. Медичні склади готові, температурний режим дотримується, як на етапі транспортування, так і на етапі зберігання. Сформовані переліки медичних працівників, які йдуть на перші етапи. Найближчим часом очікуємо наступні поставки вакцини на Львівщину», – розповів заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Першими вакцинуються медики Львівської обласної інфекційної лікарні. Це медичний заклад – один з понад двох десятків в області, які перебувають на передовій боротьби з коронавірусом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: